Koronavirüs arası sonrası Göztepe galibiyetiyle Süper Lig'deki liderliğini koruyan Trabzonspor, son iki haftada hesapta olmayan puan kayıpları yaşamıştı. Fırtına önce deplasmanda Alanya ardından da sahasında Ankaragücü karşısından beraberlikle ayrılarak iki haftada 4 puan kaybetti.

Şampiyonluk yolunda puan kaybetmemesi halinde rakiplerinin ne yaptığına bakmayacak olan Trabzonspor, söz konusu iki maçta yaşadığı puan kayıpları sonrası avantajı kaybetti ve liderliği Başakşehir'e kaptırdı. Bundan sonra ise gözünü rakibinin maçına verdi. Özellikle 29.haftada oynanan Başakşehir-Galatasaray maçının önemi büyüktü.

Başakşehir'in puan kaybetmesi halinde Fırtına yeniden avantaj yakalayacaktı. Karşılaşma beraberlikle sona ererken Trabzonspor için yeni bir fırsat doğmuş oldu. 58 puanda bulunan Karadeniz ekibi 60 puanlı Başakşehir'in arkasında takipte kalırken Galatasaray ile de aradaki puan farkını korumuş oldu. Bu arada 3.sıradaki Sivasspor'da haftayı yenilgiyle kapattı. Trabzonspor için bundan sonra kalan 5 maçın önemi daha da artmış oldu.

Önünde ilk olarak Galatasaray maçı bulunan Bordo-Mavililer'in şampiyonluk yolunda puan kaybetme kredisi kalmadı. Bu doğrultuda karşılaşmaya hazırlanacak olan Karadeniz ekibinde teknik heyet oyuncularını en iyi şekilde maça motive etmeye çalışacak. Trabzonspor, Galatasaray maçından üç puanla ayrılıp zirveyi yeniden geri almayı planlıyor. Fırtına'nın gözü bir yandan da Antalya- Başakşehir maçında olacak.

Editör: Haber Merkezi