Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor, taraftarı önünde Evkur Yeni Malatyaspor'u konuk etti. İlk yarısı 1-1 biten karşılaşmada Trabzonspor, Yeni Malatyaspor'u 4-1 mağlup etmeyi başardı. 

Maçın ardından konuşan Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, “Geçen hafta çok iyi oynadığımız bir maç vardı. Bu maçta da ilk yarı saymıyorum. 2. Uyarı çok iyi oynadık. İlk yarı istediğim şeyleri bir türlü yapamadık. Malatya iyi bir takım her an oyunu değiştirebilirler. Oyuncu değişikliklerimiz olumlu yansıdı. Her türlü riske girecektik. 2. Golü attıktan sonra takıma güven geldi ve çok çok iyi oynadılar. Şimdi önümüzde maçlarımız var. Milli maç arasını iyi değerlendireceğiz. 4 arkadaşımızın milli takıma gitmesinden dolayı mutluyuz. Bu galibiyet çok çok önemli. Kalan maçları iyi bir şekilde bitirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

Çalımbay, “Buraya geldiğimizde hep hedeflerin üstüne çıkmaya çalışıyoruz. Durumumuz iyi ama zor maçlarımız var. Galatasaray maçından iyi bir şekilde dönmemiz gerekiyor. Maç maç bakıyoruz. Ben takımıma inanıyorum. Sakat ve cezalımız olmazsa, sorun olmaz. Hedef ilk 5’i yakalamaktır. 

Kamil Ahmet ve Castilo’nun sakatlık durumları milli maç arası ile netleşebilir. Diğer arkadaşların durumu ciddi. Bugün bayağı sıkıntı yaşadık Abdulkadir sakatlıktan yeni çıkmıştı oyuna aldık. Aslında almak istemedik ama iyi atlattı iyi oynadı. Altyapıdan aldığımız arkadaşlara da şans vereceğiz. Hepsini kullanmaya çalışacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi