SONNOKTA SERVET ÖZKARA - Önce futbolcu olarak formasını giydiği Trabzonspor’un bütün alt yapı takımlarında hocalık yapıp şampiyonluklar yaşadıktan sonda bu birimin başına geçen ve kısa bir dönemde A takımda görev yapan Sadi Tekeloğlu, sürekli değişimden bahseden Ersun Yanal’ın asıl amacının Trabzonspor’daki ömrünü uzatmak olduğunu, bu yüzden de çok rahat kazanılacak Fenerbahçe maçında tüm hamlelerini “yenilmemek üzerine yaptığını söyledi.  

TARİHİ BİR FIRSAT YAKALANMIŞTI
Trabzonspor son 20 yılda tarihi bir fırsat yakalamıştı. Tarihi bir fırsat derken 20 yıldır yenemediği Fenerbahçe’ yi İstanbul’da yenmesi gerekirken berabere kaldı. Trabzonspor son iki yıldır İstanbul’da F.Bahçe ile 1-1 ve 2-2 berabere kaldı. Bu başarı gibi gözükür, ama iki takımın içinde bulunduğu durumu göz önüne aldığımızda bu maçı Trabzonspor kazanmalıydı. Ancak Ersun Hoca kazanmaktan ziyade kaybetmeyi düşündü. Yapılan değişiklikler, oyun kurgusu bütün bunlar Trabzonspor’un beraberliği koruma anlayışında olduğunu gösterdi.

KESİNLİKLE RODALLEGA GİRMELİYDİ
Bu arada Burak çıktıktan sonra kesinlikle Rodallega’ nın girmesi lazımdı. N’doye 2 sene önce gözden çıkarılmış kampa dahi götürülmemişti. Gitmesi için her türlü yol denenmişti. Onu bi tarafa bırakın devre arasında 3 milyon Euro bonservis bedeliyle alınan Rodallega’nın N’doye’un gerisinde kalmasının arkasında başka sebepler olduğunu düşünüyorum.

TRABZONSPOR BÖYLE OLMAMALI
Trabzonspor böyle olmamalı, Ersun Hoca başarılı dönemlerinde çalıştırdığı takımlarını çok daha cesur futbol oynatarak kendini kanıtlamış bir arkadaşımdı ama maalesef son dönemlerde o da Trabzonspor’daki ömrünü uzatmak adına böyle bir uygulamaya gittiğini düşünüyorum. Onazi de gözden çıkarılmış veya gönderilmiş bir oyuncuydu, bakıyoruz son yarım saat sahada Yusuf –Onazi değişikliği de son derece yanlış.
Özellikle Burak çıktıktan sonra Trabzonspor’un hücum gücüne katkı yapacak başka oyuncu yok. Yusuf hem gole yakın, hem asist yapan, top tutan rakibi tehdit eden bir oyuncu. Bu müsabakada Bongonda ile Yusuf Erdoğan’ın da oyuna alınmamaları da yanlış. Onlar olsaydı Fenerbahçe belki de kalemize gelemeyecekti.

NİYE İKİNCİ YARIDAN SONRA?
Bu müsabaka ili ilgili görüş. Aslında yönetimin irdelemesi gereken bir konu da Hoca’nın müsabakadan sonra söyledikleri. “Geçen sezonun ikinci yarısından sonra yapılan transferlerle gelişmekte olan bir takımız.” diyor. Benim asıl dikkat çekmek istediğim yer burası. Niye ikinci yarı? Oysa sezon başında da oradaydın. Niye ikinci yarı. Sezon başı, Jun Suk,Ramil, İbanez alındığında oradaydın ama onların hiçbirini kabul etmiyor. Yani topu yönetime atarak ‘bunlardan ben sorumlu değilim’ demeye getiriyor.Özellikle ikinci yarıdan sonraki transferlerimiz diyor. Bir de sürekli gelişmekte olan bir takımız diyor.

SİL BAŞTAN DEĞİŞİM YAŞANIYOR
Yaş ortalaması 30’a yakın olan bir takım nasıl gelişmekte olan bir takım oluyor? Bunu da anlamak da mümkün değil. Hami’nin bırakıp Ersun Yanal’ın geldiği o sezondan itibaren bakarsak, kaleci Onur’u bi tarafa koyduğumuzda savunma olduğu gibi değişmiş. Sağbek Pereira, transfer, Durica transfer, Uğur transfer, Mas transfer. Orta sahaya bakıyoruz, Onur’dan sonra bir tek Okay transfer değil. Kucka transfer, Onazi Transfer, Olcay transfer, Yuzuf Yazıcı yoktu alt yapıdan geldi o da transfer sayılır. Castillo transfer, Bongonda transfer. Forvete geliyoruz, Burak transfer, Rodallefa transfer. Baktığında 1,5 yılda baştan aşağı değişmiş, kadrosunda 6-7 milli oyuncu bulunduran bir takım var. Bu takım hala gelişmekte olan bir takım ise, Trabzonspor’un o zaman şampiyonluk gibi, Şampiyonlar gibi hedefinin önü baştan kesilmiş oluyor. Hoca bununla da yetinmiyor, ”Birkaç tane daha transfer yaparsak, ancak üst sıraları zorlayan bir takım oluruz” diyor. Gene şampiyonluktan söz yok. Bir tarafta 50. yılda şampiyonluk sözü veren iddialı bir başkan, arkasında hala transferden bahseden bu hoca. Bu sağlıklı bir yapı değil.

TRABZONSPOR BAL GİBİ ŞAMPİYONLUĞA OYNAR
Trabzonspor aslında alternatifli bu kadrosuyla kesinlikle şampiyonluğa oynar. Son Fenerbahçe müsabakasında sahadakilerin dışında kulübeye bakıyorsun, Yusuf Erdoğan yedek, Rodallega yedek. Bongonda yedek, ayrıca sakatlığı bulunan Castillo ve Medjani var. Hatta İbanez var. Bu oyuncular bugün Süper Lig’de şampiyonluğa oynayan takımlar hariç her takımda banko oynayabilecek oyuncular. Yani Trabzonspor bu yılı en azından ilk 3’te olmalı. Eğer bu başarılamazsa bu sezon da boşa geçirilmiş olur diye düşünüyorum.

Editör: Haber Merkezi