Sağ bekten sonra eksikliği en çok hissedilen sağ kanata, sağ ayaklı oyuncu  alınamayınca  bu mevki, Olcay Şahan, Yusuf Erdoğan ve Castillo gibi solaklara kaldı

SEFA-ÖZER GİDİNCE SAĞ AYAKLI KALMADI

Trabzonspor’un mevcut yönetimi göreve geldikten sonra tam 15 transfer yaptı. Özellikle Haziran-Ağustos ve Ocak ayı transferlerinde en çok ihtiyaç duyulan bölgelerin başında sağ kanat ve sağbek olarak kabul ediliyordu. Sağ bek olarak Luis Cavanda’nın gidişinden sonra sadece Zeki Yavru kalmıştı ve bu isim alternatifsizdi. Bu bölgeye ara transferde Portekizli Joao Perreira alındı ve burada alternatif yaratıldı. Sefa Yılmaz’ın kiralık, Özer Hurmacı’nın da bonservisiyle verilmesinin ardından ise sağ kanatta bir tek oyuncu kalmadı. Bu bölgede bazen sol ayakla Yusuf Erdoğan ve Fabian Castillo, zaman zaman da orta saha oyuncusu Matus Bero forma giydi.

 SOL AYAKLILAR SAĞ KANAT OYNUYOR

Yaz transfer döneminde 8 takviye yapan  Trabzonspor’da , Başkan Muharrem Usta , “Sağ bek ve sağ kanat için yaptığımız çalışmalarda sonuç alamadık. Araştırmalarımızı sürdürüp, ara transferde futbolcu alacağız” demişti. Ancak ara transfer geldiğinde de yine sol ayaklı kanat oyuncusu Olcay Şahan Bordo-Mavili renklere katıldı. Sol bek olarak  Emmanuel  Mas da transfer edildi. Fakat orta sahaya ve forvete de Medjani, Rodallega gibi oyuncular takviye edilirken  sağ ayaklı bir kanat oyuncusu alma çabası yine sonuç vermedi. Trabzonspor bir sezonu sağ kanatta   sol ayaklı oyuncularla idare ederek tamamlayacak.

sonnokta özel haber / Ali Osman YÜRÜK

Editör: Haber Merkezi