NE MADDEYMİŞ!

Trabzonspor’un 10 Aralık 2016 ta yapılan Mali Genel Kurulu’ndan önce yönetimin 8. maddeye satış yetkisi veren düzenleme getirmek istemesi tartışmalara yol açmıştı. Ancak durumun gerginliğini gören Başkan Muharrem Usta kürsüye çıkmış, bu maddeyi “Akyazı Stadı’nın devralınması ve Kartal’daki arazinin satın alınması ile projelendirilmesi' olarak revize edildiğini açıklamıştı. Nitekim daha sonra yapılan oylamada oylar bu yönde kullanılmış 8. madde bu şekliyle kabul edilmişti.

TOKİ’NİN KURNAZLIĞI

Ancak daha sonra Genel Kurulda yapılan oylamanın aksine ilgili tutanakta sadece’ satın alma olması gereken yetkinin ‘Satın alma, proje geliştirme, takas ve hibe yetkisine dönüştürüldüğü belirlenmişti. İşte Trabzonspor yönetimi bu belge ile İstanbul Kartal’daki araziyi TOKİ’ye satmak istedi. Lakin ibraz edilen belgede bulunan ‘Oy çokluğu’ ibaresi TOKİ yetkililerinin dikkatinden kaçmadı. Ve talep reddedildi. Zaten Trabzonspor tüzüğüne göre de böyle bir yetkinin ancak 3’te 2 çoğunlukla genel kuruldan alınması gerekiyor.

SÜRMEN SERT ÇIKTI

Öğrendiğimize göre olayı öğrenen Divan Başkanı Ali Sürmen, derhal ilgili ve yetkilileri arayarak çok sert uyarıda bulundu. Sürmen, böyle bir durum söz konusu olursa mahkemeye ilk önce kendisinin baş vuracağını, Trabzonspor’un olası borç ve prestij batağına saplanmasına asla göz yumamayacağını ve yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini vurguladı.

TAKAS VE HİBE ÇIKARILDI

Bunun üzerine büyük bir skandaldan geri dönüldü.  Sürmen’in bu müdahalesi ile tutanakta bulunan ‘satın alma’ yetkisi kalırken, sonradan eklenen ‘Proje geliştirme’ ile ‘takas ve hibe’ yetkisi metinden çıkartıldı. 

sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi