ŞENOL GÜNEŞ SONUNDA ŞAMPİYON OLDU

Trabzonspor’un son şampiyon kadrosu olmasına rağmen şike ve teşvik primiyle elinden alınan kupası teslim edilmeyen ve tam 6 yıldır bu özlemi duyan yıldızları şimdi ne yapıyorlar? Bir dönemler Hüseyin Avni Aker Stadı’nı dolduran binlerce taraftar kitlesine büyük mutluluklar yaşatan 2010-2011 kadrosuna başkanlık yapan Sadri Şener ve ekibi 15 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla Bordo-Mavili kulüple ilişkilerini kestiler ve kongreyle birlikte koltuğu İbrahim Hacıosmanoğlu ile ekibine teslim ettiler. Şimdi o koltukta Muharrem Usta ve ekibi oturuyor. Teknik Direktör Şenol Güneş ise 4 kez şike, teşvik, hakem marifetiyle elinden alınan şampiyonluk sevincini Beşiktaş’ta yaşadı. Yardımcısı Şeref Çiçek, Mehmet Kulaksızoğlu ve Tercüman Halil Yazıcı da Güneş’in ekibinde Beşiktaş’ın başarısı için ter döküyorlar.

YATTARA BIRAKTI, JAJA’NIN SON ADRESİ TAYLAND

Bordo-Mavili takımın 2010-2011 takımında yer alan kaleci Tolga Zengin de Beşiktaş kalesini koruyor ve o da şampiyonluğun tadına vararak özlemine nokta koydu. Ele avuca sığmayan taraftarın sevgilisi İbrahima Yattara Suudi Arabistan ve ardından Belçika’da denemeler yaptıktan sonra futbola nokta koydu. Son olarak Surwiwor’da boy gösterdi ama orada da elendi. Orta sahanın süper ismi Jaja Chelho da bir türlü dikiş tutturamadı. Birçok takım dolaştı ve şimdi de Belçika’nın Lokeren takımına transfer oldu. Ama artık Tayland’ın Burınam United kulübünde oynuyor. Alanzinho, PTT 1. Ligi’nde mücadele eden Balıkesirspor’un ardından yine aynı lig takımı Gaziantep BB’de oynadı ve sezon başında eski kulübü Stabaek’e geri döndü. Ama orada da tutunamadı ve kulüpsüz kaldı.

EGEMEN VE ENGİN ZİRVE YAPTI, DÜŞTÜLER

Trabzonspor’dan sorunlu ayrılan Umut Bulut ve Selçuk İnan Galatasaray’da forma giydiler. Umut devre arasında Kayserispor’a geçiş yaptı. Selçuk ise takımında kaptanlık görevini sürdürüyor. Burak Yılmaz da Galatasaray deneyiminden sonra futbol hayatına geçen sezonun devre arasından itibaren Çin’de Bejing Snobo takımında devam etme kararı verdi. Ceyhun Gülselam, Galatasaray ve Kayseri’de ardından Hannover 96’da 3 sezon oynadı., şimdi Karabükspor için ter döküyor.  Savunmanın bel kemiği Egemen Korkmaz Beşiktaş ve F.Bahçe tecrübelerinden sonra şimdi Avusturya 2. Lig ekibi FC Will 1900’da bir süre ter döktü, şimdi de Başakşehirspor’da futbol hayatının son günlerini yaşıyor. Orta sahanın bir başka yıldızı Engin Baytar, Galatasaray, Göztepe, Erzurumspor, derken şimdi de İstanbulspor forması giyiyor.

COLMAN VE CALE PİŞMAN OLDULAR MI?

Ferhat Öztorun Medipol Başakşehirspor’da oynamaya devam ederken, takımın en sorunlu ama hiçbir teknik adamın vazgeçemediği isim olan Gustavo Colman ise ülkesinin takımı Atliteco Rosario’da oynadıktan sonra bir süre boşta gezdi ve sonra yeniden bu ekibe dönüş yaptı. Hırvat sol bek Hrvoja Cale’nin de Wolfsburg deneyimi fiyaskoyla sona erdi o da Slovenya’nın NK Olimpija takımına geçiş yaptı. Şimdi Zepresic için ter döküyor.  Savunmanın bir başka etkili ismi Giray Kaçar, Antalya, Çaykur Rizespor derken soluğu Göztepe’de aldı ama bu ekipten de ayrıldı ve şu anda her hangi bir kulüpte forma giymiyor. Serkan Balcı, Mersin İdmanyurdu ile küme düşme acısını yaşarken sonrasında Ankaragücü’ne geçiş yaptı, Sezer Badur da Antalyaspor’un ardından Almanya’da Herta 06’da futbol yaşamanı sürdürüyor.

BARIŞ KAYBOLDU, GLAWACKİ DÖNÜŞ YAPTI

Tayfun Cora ise birçok takımda oynadı ve futbolu bırakıp, menajerliğe geçiş yaptı. Şampiyonluk sezonuna başlayan ama kaçmayı yeğleyen Teofilo Gutierrez ise Portekiz’de Sporting Lizbon’un A.Roserio’de boy gösterdi ve ilk kulübü A. Juniors’a gitti.  Polonyalı stoper Arkadiuz Glawacki de bir ara futboldan koptu sonra eski takımı Wisla Krakov’a döndü. Zafer Yelen, Almanya’da Wacker takımında forma giyiyor. Kaleci Bora Sevim Sakaryaspor’a transfer oldu,  Barış Ataş da Manisa Belediyespor’da oynarken,. Piotr Brozek en son Glivince takımında oynadı ve futboldan koptu, kardeşi Pawel Brozek ise eski takımı W. Krakov’da futbol yaşamını sürdürüyor. Mehmet Çakır Kastamonu’da oynuyor. Hasan Ahmet Sarı birçok takıma gitti, tutunamadı ve son olarak pilot takım 1461 Trabzon takımında oynadı.

SON MAHİKAN ONUR RECEP KIVRAK KALDI

Trabzonspor camiasının büyük beklentileri olduğu isimlerin başındaki Barış Memiş, Erciyespor’a kiralık gönderildi, 1461 Trabzon’da bir ara fırtına estirdi, en son olarak da Adanaspor’da oynadı fakat oradan da koptu ve kaybolan yıldızlardan biri oldu. Mustafa Yumlu da şampiyon kadronun son neferlerinden biriydi. Ama o da Muharrem Usta ve Ersun Yanal ikilisinin kurbanı oldu ve sezon ortasında Akhisar Belediyespor’a transfer oldu. Burada futbol yaşamını daha da başarılı bir şekilde sürdürüyor. Son şampiyon kadroda yer alan Son Mohikan olarak sadece Onur Recep Kıvrak kaldı ve yeni bir şampiyonluk mücadelesinin düşlerini kurmakla yetiniyor.  Onur Recep Kıvrak kaptan olarak Bordo-Mavili takımdaki görevini sürdürürken, bu ismin de nasıl yok edileceği merak ediliyor.

Editör: Haber Merkezi