Soner Saraç | Çılgınlar Taraftarlar Grup Lideri​
“Burak Yılmaz Trabzonspor’un sözleşmeli futbolcusuysa günahıyla sevabıyla onu sahiplenmek zorundayız. Çünkü burada önemli olan Bordo- Mavili takımımızın başarısıdır. Bu gibi tartışmaları kendi içimizde çözmeliyiz ki dışarıya malzeme vermeyelim. Çünkü herkesin gözü Trabzonspor’un üzerinde olduğu noktada birbirimizi yersek ortada ne bir takım kalır ne de kulüp. Burak Yılmaz bu takımın önemli bir parçası o nedenle bırakın köstek olmayı, destek olun.”

Paşa Erbaş | Affetmezler Taraftarlar Grup Lideri
“Futbolcu kazanmak zordur, kaybetmek ise kolay. Ben bu gözle bakıyorum Burak Yılmaz olayına. Dolayısıyla şunu unutmamamız lazım. Burak Yılmaz Trabzonspor’a önemli katkılarda bulunmuş bir futbolcudur. Hiç kimse Trabzonspor’dan büyük olmadığı gerçeğini de göz ardı etmiyorum. Fakat hatasız insanda yoktur. Dolayısıyla Burak Yılmaz hata yapmış olabilir ama onu bir çırpıda silmek yanlışların en büyüğü olur. Biz büyük bir aileyiz sözüyle yola çıkarak birbirimize sımsıkı sarılmalıyız. Burak Yılmaz’da hocasından gerekli özürde bulunup bu kötü olayı geçmişte bırakmalıyız. Çünkü burada asıl olan Trabzonspor’dur. Ona zarar verecek hareketlerden kaçınmalıyız.”

Bekir Kodalak | Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı
“Burak Yılmaz’ın yaptığı hareket kesinlikle yanlış. Dünyanın en iyi futbolcusu da olsan öyle hareket yapamazsın. Burası Trabzonspor ve kimse Trabzonspor’dan büyük değildir. Takımın hocası kim olursa olsun kararına saygı duymalısın. Seni birinci dakikada da oyundan alabilir. Sen işçisin bu kulüpten para kazanıyorsun. Aldığın paranın hakkını vereceksin. Hiç bir oyuncu böyle disiplinsiz davranamaz. Gençlere de kötü örnek oluyor. Bence Burak Yılmaz devre arasında uygun şartlar oluştuğunda satılmalı. Çünkü artık zarar vermeye başladı. Bu kulüpten kimler gelip geçti. Burak da buraya çivi çakacak değil.”

Adem Söğüt | Trabzonspor Taraftarlar Birliği Başkanı
“Burak Yılmaz’ın yaptığı hareketi kesinlikle tasvip etmiyoruz. Kimse Trabzonspor’dan büyük değildir. Bu taraftar parasını, canını vermiş, hiç bir menfaati olmadan bu kulübün peşinde koşmuş. Bir futbolcu eleştirildi diye taraftara el-kol sallayamaz. Hocanın da kararına saygı duymak zorundasın. Kendisine verilen cezayı komik buluyorum. Disiplinsiz hareketlerinden dolayı farklı çezalar verilebilirdi. Herkes haddini bilecek. Ayrıca Ünal Karaman’ın da burada yanlışı vardır. Hadi Burak Yılmaz’ı oyundan alıyorsun ardından niye Rodellega’yı alıp takımı forvetsiz bırakıyorsun. Yönetim bunun da hesabını teknik direktörden sormalı.”

Murat Günaydın | Vakfıkebirliler Taraftar Gurubu Başkanı
“Kimse Burak’ın yaptığı hareketin doğru olduğunu söyleyemez ama yönetim bunun değerlendirmesini yaptı ve kendisine cezayı kesti. Artık önümüze bakmalıyız. Biz Burak’a gerekli desteği verdik. Onu çok idare ettik. Sözleşmesi de devam ediyor. Olaya profesyonel yaklaşmak lazım. Kendisi de profesyonel bir oyuncu. Onun bu saatten sonra sahaya çıkıp işini yapmasını bekliyoruz. Futbolda böyle şeyler zaman zaman oluyor. Çıkar özrünü diler cezasını öder yoluna devam eder. Başarılı olursak iki hafta sonra her şey unutulur. Yönetim onunla ilgili başka bir tasarruf düşünürse ona da diyecek bir şeyimiz yok. Devre arasında kulübün menfaatleri doğrultusunda da gönderilebilir.”

Emrah Urcu | Faroz Taraftarlar Grup Lideri
“Burak Yılmaz’ın sonuna kadar arkasındayız. Yaptığı hareketi tabii ki tasvip etmiyoruz. Hırsından dolayı böyle bir yanlışın içine düştüğüne inanıyorum. Hiçbir futbolcu Trabzonspor’dan büyük değildir. Cezalandırılmasını çok normal olarak karşılıyorum. Fakat bir maç kadro dışı bırakılacak dedikodusu bile Burak’ı değilde Trabzonspor’u cezalandırmaktır. Bir kere kişisel hesaplaşma kesinlikle Trabzonspor üzerinden yapılmamalı. Burak Yılmaz’dan faydalanılmalı.”

Editör: Haber Merkezi