HASAN BAHADIR / NE YAZACAKTIK NE OLDU!
Maça iyi başlayan ilk 32 dakika içerisinde 3 gol bularak normalde galibiyeti garantileyen Trabzonspor için neler yazacaktık neler!

Yanal bu kez taşları yerine oturttu..

Oyuncularını çok iyi motive etti.

Eleştirileri dikkate alıp hatalarından arındı.

Trabzonspor çok güzel bir oyundan sonra Alanyaspor’u topa tuttu, çok rahat galibiyet aldı.

Beşiktaş maçı öncesi moral buldu..

Alanyaspor 2 yerli 9 yabancıyla oynarken 6-7 yerli futbolcuyla oynayan Trabzonspor’u yakın takibe alan Lucescu Trabzon’a geldi.

Milli takımın iskeletini bizimkiler oluşturacak..

Tüm bunları kafamızda kurarken, 45. dakikada Verner Lov’un golünü de nazarlık olarak kabul ettik, umursamadık.

***

Bilemezdik ikinci yarıda her şeyin allak bullak olacağını, düğün evi gibi şen şakrak stadyumun, cenaze evine dönüşeceğini.

Aslında dikkatlerden kaçmaması gereken bir şey var. Bir tarafta 39’uncu dakikada yaptığı iki değişiklikle maçı 3-0’dan kurtaran bir teknik adam, diğer tarafta takımı 3-0 galipken maçı kaybeden diğer teknik adam.

Bu arada Sayın Hocam, madem ki Mustafa Akbaş’a inanıyor, güveniyorsun, Lucescu’nun da onu izlemek için geldiğini söylüyorsun, o zaman böyle bir durumda ne diye onun bunun baskısıyla oynatmıyorsun?

Bu arada o kadar milyon Euro’lar verip oyuncular almışız ama, Trabzonspor’un en iyisi düne kadar Burak’larla, Sosa’larla, Kucka’larla oynamayı hayal bile edemeyen Bizim Abdulkadir..

Ayrıca ne kadar yetenekli olduğunu bildiğim kaleci Uğurcan’a da çok üzüldüm.

Çocuğu öyle bir ortamda attı ki sahaya, bir çuval inciri berbat etti.

Son olarak derim ki, Bu Ersun Yanal’ın bu saatten sonra Trabzonspor’da devam etmesi, taraftarı, camiayı umursamamaktır, başka hesaplar peşinde koşmaktır.


SERVET ÖZKARA / SAYENİZDE TARİHE TANIKLIK ETTİK!
Sosa, Kuçka,Yusuf, Olcay, ve Abdulkadir gibi teknik, oyuncularıyla topa sahip olup oyunu yönlendirdiği ilk 30 dakikada Kucka ve Burak Yılmaz’ın iki golüyle 3-0 öne geçen Trabzonspor, taraftarına “İşte böyle” dedirtti.

İlk yarının kalan dakikalarında farkı daha da açacak pozisyonlar bulup değerlenderimeyen Bordo- Mavililer, 45. dakikada Vagner Lov’un ayağından yediği golle soyunma odasına 3-1 önde giderken kimse bu maçın böylesine büyük bir facia ile biteceğini aklından dahi geçiremezdi.

Ancak ikinci yarıda bir futbol mucizesi gerçekleşti, ve maçtan önce yaptığı konuşmada, “Geçen sezon çok şanslıydık. İnşallah bu defa da aynısı olur ve buradan bir puanla ayrılırız” diyen Saffet Susiç’in takımı ikinci yarıda üç gol daha bularak sahadan 3 puanla ayrıldı.

***

Şimdi diyecek çok şey var da hangisini sığdıralım bu sütunlara..

Önce kaleden başlayalım. Esteban niye çıktı da o gencecik Uğurcan böyle ateşe atıldı?

Sonra stoperlere gelelim.

40’ıncı dakikadan sonra hemen her topta rakibi arkadan seyreden 35’lik Vagner Lov’u milli yapan bu stoperlere ne demeli?

İkinci yarıda tamamen darmadağın olan orta saha ve bunu yine izleyen sayın hocamıza ne söyleyeceğiz.

Onazi gibi top tutan, Castillo gibi defansı en azından yorup ileri çıkmasını engelleyebilecek bir isimi sahaya sürmeyi aklına getirmeyen, küstürdüğü Rodallega’yı iş işten geçtikten sonra sahaya süren sayın hocamıza ne diyeceğiz..

***

Hafta arasında yazdığımız bir yazıda “Bu defansa gol yetişmez” demiştik ama doğrusu bu kadarını düşünmemiştik. 6 maçta kalesinde 13 gol görerek maç başı 2 ortalamasını geçen bir takım, kaç gol atarsa atsın kazanabilir mi?

Gördük işte dün.

3 gol attın, berabere bile kalamadın.

Olacakları düşündükçe çok kötü oluyorum.

Çünkü bu kadar borca giren Trabzonspor, saha sonuçlarının çok önemli olduğu bir dönemden geçiyor.

İyi sonuçlar borcu kapatmaya yetmez ama en azından işi döndürür.

Böyle kötü sonuçlar ise bu kulübün ocağını söndürür.

***

Daha uzatıp zaten yeterince duman olmuş kafanızı şişirmek istemiyorum ama...

Her şeyin bir bedeli vardır.

Düne kadar, hatalarından arınmış bir Ersun Yanal ile devam edilmesinin doğru olduğunu düşünüyordum ama, artık değil.

Çünkü Ersun Hoca bu saatten sonra değil camiaya, futbolcusuna bile güven verecek durumdan çıkmıştır.

O halde tahribat daha fazla olmadan gerekeni yapsın ya da yapılsın.

Allah işini rast getirsin ama, Ersun Hoca artık Trabzonspor’un yakasından düşsün.

Üzücü ama, futbolun acı gerçeği böyle..

Çok ısrar ettik olmadı..

Dokular uyuşmadı..

Allah yolunu açık etsin.


ALİ YAHYA ÖZTÜRK / SÖZÜN BİTTİĞİ YER!
Zor bir süreçte çıktı Trabzonspor sahaya. Bordo-Mavili camiada geçen hafta Başakşehir karşısında oynanan iyi oyuna rağmen kaybedilen 2 puanın Ersun Yanal'a karşı homurdanmalara neden olması bu maçın sonucunu önemli hale getirdi.

Sahaya ideal 11 ile çıkan Ersun Yanal ve olası bir krizi Burak Yılmaz'ın asistiyle gelen erken bir Kucka golü önledi. Sahada dün akşam ne olduğunu bilen, ne yapması gerektiğini tam anlamıyla etüt etmiş bir Trabzonspor vardı.

Rakip Alanya gibi kolay bir ekip olunca da çarklar çok iyi işledi. Kucka ve Burak yılmaz'ın 2 golüyle 3-0'ı bulması işleri daha da kolaylaştırdı. Sosa'nın dinamo görevini üst düzeyde yerine getirmesi, Abdulkadir'in kıvraklık ve becerisi, Burak Yılmaz'ın iş bitiriciliği ve takım halinde topyekün mücadele gücü, Esteban'ın skorun da etkisiyle kapıldığı rahatlık duygusuyla bacak arasından yediği gol ilk yarının hikayesini yazdı.

Tribündeki Lucescu da taraftar da kenardaki Ersun Yanal da maçın artık bittiğini düşünürken Alanya'nın 2. golü herkeste bir panik uyandırdı. Penaltı sonucu gelen beraberlik golü ise iyi başlangıcı rezalete çevirdi.

Rehavet böyle bir şey işte ve futbolda asla yeri olmayan bir ruh hali. İlk yarı sonunda Trabzon plakayı takar denilen maçta Alanya'nın galibiyet golü Trabzonspor'un tarihinde olmayan bir yenilgi almasına sebep oldu. Bunun izahı hiçbir şeyle yapılamaz. Cezası sorumlusuna kesilmeli.

Şampiyonluk paralosıyla çıkılan sezonda sözün de umutların da bittiği yerdeyiz.

Herkes sussun vicdanlar konuşsun ve Trabzonspor'un köy takımı olmadığını yönetim de anlasın. Bu ateş sadece Ersun Yanal'ı değil Usta ve ekibini de yakar.


KEMAL GÜNER / ŞAKA GİBİ !...
İlk yarı sona erdiğinde tabele 3-1 Trabzonspor'un galibiyetini gösteriyordu.Trabzonspor takımında sadece 1 oyuncu değişmişti.O da M.Aybaş'ın yerine Durıca sakatlık sonrasında tekrar takımdaki yerini almıştı.Ersun Hoca'yı geçen hafta eleştirmiş oyunun genelinde yapması gerekenleri yapmayarak Trabzonspor'un 3 puanına engel olduğunu dile getirmiştim.Tabiki bu benim şahsi görüşümdü.Hiç kimseyi doğrayacak şekilde ne eleştirdim ne de aşağıladım.Maçın ilk yarısındaAlanyaspor karşısında Trabzonspor inanılmaz derecede iy oynadı.Topu hep kendi bünyesinde tutarak Alanyaspor'a sadece bir gol haricinde posizyon vermedi.Alanyaspor savunma yapmadı.Yediği goller sonrasında da oyun düzenini hiç bozmadı.Ama Trabzonspor'un oyuna etki edecek çok önemli oyuncuları vardı.Sosa ve Kucka orta sahanın önemli oyuncuları oldular.Y.Yazıcı ve Abdülkadir savunmaya yardım ettikleri kadar hücum etkinliklerinde gollerin hazırlayıcısı oldular.

İkinci yarıya Ersun Hoca kalede Uğurcan ile başladı.Genç kaleciyi oyunda görmek beni fazlasıyla sevindirdi.İlk yarının gol yiyen ama oyun disiplininden uzaklaşmayan A.Alanyaspor oyunda etkili olmaya başladı.V.Love diye bir oyuncu sahne aldı.İkisi penaltıdan 3 gole imzasını attı.İnanın ilk yarıda 3 gole imza atan Trabzonspor ikinci yarıda sahada yoktu.Savunma ikinci yarıda V.Love'yi bir türlü durduramadı.İlk yarıda sadece bir gol atabilen A.Alanyaspor ikinci yarıda Trabzonspor'u esir aldı.Topa basan,topa daha fazla hakim olan,İleri çıkıp geri dönemeyen Trabzonspor orta saha oyunculardan kaptıkları topları gole buluşturan A.Alanyaspor haklı olarak sahadan 4-3'lük bir galiyetle ayrıldılar.İlk yarıda mükemmel oynadığımızı ısrarla dile getirdim.Peki ikinci yarıyı nasıl anlatmalıydım.Çok kötü bir Trabzonspor.Volkan Şen,Rodellage de istenileni veremediler.Yorulan Trabzonspor bir türlü oyunu istediği gibi kurgulamayınca mağlubiyette kaçınılmaz oldu.Trabzonspor taraftarlarının arasında 3 A.Alanyaspor'lu küçük taraftar gelmişti.Onların galibiyet sevinci inanın beni mutlu etti.Hiç olmazsa o kadar yol katetip gelmeleri onlara yaramış oldu.Hakikaten şaka gibi bir maç izledik.A.Alanyaspor'u alkışlıyorum...


ATİLLA FERAH / MUCİZE ADAM: KAZIM ERSUN YANAL
Medipol Başakşehir maçı ile ilk kez denen Juraç Kuçka - Jose Sosa ikilisi Aytemiz Alanyaspor maçı ilk devre elde edilen 3-1 lik sonucun en önemli nedeni oldu. Sosa’nın çabuk ve isabetli oyun kurma düşüncesi, Kuçka’nın adam ve alan savunmadaki olumlu performansı dakika 31 de Trabzonspor adına  3-0 lık bir skoru oluşturdu.

Orta alandaki bu ikiliye savunmanın stoperleri Okay Yokuşlu ve Duricia ‘nında uyumu eklenince Alanyaspor’un Trabzonspor kalesine ulaşımı oldukça zorlanırken, Trabzonspor bu bölgede kazandığı toplar Alanyaspor kalesinde gol oldu.

10.dakikada, Burak Yılmaz’ın topuk pası ile ilk gol Juraç Kuçka ile kazanılırken,2 gol bu kez Jose Sosa’nın baskı ile rakipten kazandığı topu Burak Yılmaz usta bir vuruş ile 2. Kez skorbordu değiştirdi.

Yine orta alanda yapılan baskı ile kazanılan top ile buluşan Burak Yılmaz’ın kazandığı penaltı ile oyun 3-0 gelince oyunun ikinci devresi gol sayısının Trabzonspor lehine çoğalacağı düşüncesi hakim oldu.

Ancak,ikinci yarı ne amaçla yapıldığı bilinmeyen Esteban-Uğurcan değişikliği maçın ikinci yarısının ve oyun sonucunun belirleyicisi oldu.

Genç  Uğurcan’ın pozisyon hatasında yediği ikinci gol Alanyaspor’u umutlandıran gol oldu.

Bütün bunlar olurken Kazım Ersun Yanal’ın savunmanın iki kanadında yer alan Pereria ve Mas’ı değil de Yusuf Yazıcı-Abdülkadir Ömürü oyundan alması Susiç’in tuzağına düşmekten başka bir şey değildi.

Susiç,iki kanatı da kullanarak bu alanlardan gelişen iki pozisyon ile elde edilen penaltılar ile maçı da çevirmesini bildi.

İlk yarısı 3-1 galibiyet ile sonuçlanan maçı Alanyaspor’un kazanması ancak muçizeye kalmıştı ki mucizeyi gerçekleştiren adam  Kazım Ersun Yanal Oldu !!!

Editör: Haber Merkezi