UEFA Avrupa Ligi play off turunda AEK ile karşılaşan Trabzonspor'da Başkan Ahmet Ağaoğlu, Sturridge transferinde Türkiye güvenli değil gibi algı operasyonları yüzünden uzadığını açıkladı. 

Sturridge'nin kız arkadaşının sözlerine dikkat çeken Başkan Ağaoğlu şu ifadelere yer verdi: 
STURRİDGE AİLESİ TÜRKİYE'NİN GÜVENLİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORDU

Ağaoğlu, "Görüşmelerin çok büyük bölümünde Sertaç bey vardı. Zaman zaman Mehmet Yiğit Alp ve Ertuğrul bey ile zaman zaman ben devreye giriyordum. Süreç biraz uzun sürdü. Bu finansal konularda aramızda farklılıklar vardı. Hem de ailenin Trabzon konusunda hiç bilgisi yoktu. O da büyük sıkıntıydı. İnsanların şunu bilmesi lazım. Bir spor müsabakasına veya yurt dışından bakılan transfere sadece transfer gözüyle bakarsak bu pek doğru bakış açısı olmaz. İngiltere’de ve bazı Avrupa ülkelerinde son 5 - 6 yıldır Türkiye alakalı olarak bilinçli olarak yürütülen bir algı operasyonu var. Geçtiğimiz yıllarda bunun içinde Türkiye’nin güvenli olmadığı… Bazı ülkelerde ki bazı basın yayın kuruşuşları çok bilinç olarak aleyhimizde algı oluşturmanın gayreti içindeler. Biz içerden bunu görmüyoruz ama uluslararası müsabakalarda bunu yakından yaşayan bir insanım. Bu transferin uzamasında bu ve buna benzer faktörlerin etken olduğunu düşünüyorum" 

KIZ ARKADAŞI ÇOK NET İFADE ETTİ 
"Bunun reklam karşılığı değeri vardır. Bunun ölçümleri yapılır. Bunun ölçümünü yaptırsınlar bakalım ne çıkacak? Ne kadar para verseydiniz Trabzonspor ve Türkiye’nin ismini yabancı basında reklam olarak bu kadar gündemde tutabilirdiniz. Turizm anlamında bakalım. Sadece sportif açıdan bakmayalım. Takım tanıtımı açısındanda önemli faktörler. Oyuncu ile kaynaklanan sorun değil. Hukukçunun biri gelmiş. Kız arkadaşı bunu çok net ifade etti. Bu algıyı kırmanız lazım dedi. Sizin ülkenizde yurt dışında çok farklı tanıtılıyor. Bu algıyı kırmanız lazım. Onlarda farkındalar. Onu çok net ifade ettiler. Annesi’nin, Amcasının, menajerinin kız arkadaşının ifadeleri. Onlar Trabzon’da zaman geçirdiler”
dedi

Editör: Haber Merkezi