SONNOKTA SPOR MERKEZİ - Bordo-Mavili kulübün neferleri, "Kimse Trabzon'un bayrak sevgisini sınamaya kalkmasın. Geçmişimize bir baksın. Trabzon Lisesi'nin Çanakkale savaşında 5 yıl mezun vermediği gerçeğini de iyi bilsin" dediler.

Burak Yılmaz konusunda ikiye bölünen tribün liderlerinden kimileri yaptığı 'yanlış' derken kimileri ise 'haklı' diyerek yönetime taş attı. Teknik patron Karaman'a sahip çıkan liderler ise başarı gelecekse sabretmeye hazırız dediler.


İyi günde kötü günde daima Trabzonspor’un yanında olan taraftar grupları liderleri Spor Müdürümüz Özer Çalık ve Spor Şefimiz Yunus Mermertaş’a konuştular

Milli maç sonrası Trabzon üzerinde yapılan propaganda ile ilgili neler söylersiniz?
TRABZON ŞEHRİ SAHİPSİZ

Çılgınlar taraftar başkanı Erçin Saraç: "Biz burada bayrağımızı havada da tutsak Rusya'ya 5 tane de atsak İstanbul yine konuşacaktı. Trabzon'a ve Trabzonspor'a her türlü saldırı olacaktı. Bizim buradaki milliyetçi kimliğimizi iyi bildikleri için bir yerden vuruyorlar. Şehrimizi bu şekilde karalıyorlar. Önce yapılan organizasyona baksınlar. Ülkenin televizyon kanalı bile maça 2 dakika kala yayına giriyor. Bu maçın hazırlık maçı mı yoksa puanlı maç mı önemi hiç anlatılmamıştı maç gününe kadar. Trabzon'un adeta Rusya maçından haberi yoktu. Şu bir gerçek ki Trabzon şehri sahipsiz. Dört bakanımız var ama aslında yok."

BU SALDIRIYI BEKLİYORDUK
Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bekir Kodalak: "Tamamen provokasyon böyle bir şey olacağını biliyorduk. Dikkatli olacağımız gerektiğini söylüyorduk. Rüzgar esmiş bayraklar yere düşmüş bunu alıp kullanıyorlar. Bunları geçtik Rusya maçının bu zamanda Trabzon'a verilesi de tamamen yanlıştı. Çünkü; herkesin TFF'ye karşı bir kırgınlığı var. Bu maçta hep konuştuk arkadaşlarla. 'Milli takım bizim takımımız bize yapılan haksızlıklar verilmeyen kupamız var ama bunu bir günlük kenara koyalım biz görevimizi yapalım sonra federasyona karşı yine tepkimizi gösterelim' diye konuştuk. Ufak tefek tepkiler mutlaka olacaktı. Sen kulübün kaderiyle oynamışsın. 2011'de bizim kupamız verilmiş olsaydı hem ekonomik hem sportif anlamda şuan çok farklı yerdeydik. Belki de 2-3 yıl şampiyon olabilirdik üst üste."

ÖNCE SİZ AYNAYA BAKIN!
Trabzonspor Taraftarlar Birliği başkanı Adem Söğüt: "7.5 yıl önce Trabzon'da Gürcistan maçı oynanmıştı. O zaman da aynı şeyler söylenmişti. O maç sonrası Gürcistan bayrakları Trabzon'da daha fazla diye eleştirmişlerdi. Kimse boşuna konuşmasın. Aslında herkes gerçeği biliyor. Trabzon futbolseveri Rusya maçında gerekli desteği vermiştir. Maçtan önce her koltuğa bayrak kondu fakat rüzgardan dolayı dağıldı. Kendini bilmez kanı bozuk taraftarlar bunları paylaşınca yorumlar yapıldı. Ama bunları konuşanlar İstanbul'da ya da başka bir yerde oynanan milli maçlara bakmıyorlar. İstanbul'daki veya başka illerde milli maçların nasıl oynandığını biz iyi biliyoruz. "

ORGANİZASYON EKSİK
Affetmezler taraftarlar başkanı Paşa Erbaş: "
Trabzonlu futbolseverler Milli maçta görevlerini eksiksiz yapmıştır. Ancak TFF'nin anlaştığı organizasyon şirketi yüzünden Trabzon için karalama kampanyası yapılmıştır. Bizim tribüne bayrak asılacağından bir gün önceden haberimiz oldu. Organizasyon eksikliği yaşandı. Bayrağımız üzerinden bizi eleştirenler halt etmişler. Milliyetçi duygularımızla oynamasınlar."

ZİHNİYETLERİ KARA
Trabzonlu Gençler taraftar başkanı Mehmet Fındıkçı: "
Bu tamamen provokasyon. Fotoğraftaki görüntüye bakıp herkes yorum yapıyor. Hiç bir şey göründüğü gibi değil. Trabzon halkı milli maçta görevini eksiksiz yerine getirmiştir. Milli takımı en iyi şekilde  ağırlamıştır. Trabzon’u çekemiyorlar ve bu gibi kara propagandaları her fırsatta yapıyorlar.  Zaten bizi karalamaya çalışanları da pek kale almıyoruz. Çünkü zihniyetlerini iyi biliyoruz" dedi.

YOKLAMAYA KİMSE GELMEDİ
Faroz taraftarlar başkanı Emrah Urcu: "Burada organizasyon sıkıntısı oldu. Her şey eksik yapıldı. Maç Trabzon'da değil de başka yerde oynansa hangi kanal maçı verecekse 1 ay önceden reklamları yapılmaya başlanırdı . Ama Trabzon'da olunca son anda maç televizyondan verildi. Bunları konuşmuyorlar da paylaşılan bir fotoğraf üzerinden yorum yapılıyor. Bizi karalamaya çalışanlar şunu bilsin ki Trabzon Lisesi Çanakkale savaşında 5 yıl mezun veremedi. Yoklamaya kimse gelmedi."

BAYRAK YERE DÜŞMEZ
Elnino taraftarlar başkanı Murat Bal: "
Maçtan bir gün önce bizi toplayıp anlatıyorlar böyle bir organizasyon var diye. Düşünsenize Trabzon'da bir organizasyon yapılıyor bizim haberimiz son gün oluyor. Başka illerden adam getirip bayrakları asmışlar. Bu eser organizasyonu yapanların. Ancak biz yine gittik ve milli takımımıza elimizden gelen desteği verdik. Maçtan sonra yapılan eleştirileri de asla kabul etmiyoruz. Çünkü Trabzon halkı bayrağını asla yere düşünmez. Bir fotoğrafla kara propaganda yapıyorlar."

Yönetimin sürekli sabır istemesi ve yaptıkları çalışmalarla ilgili düşünceleriniz neler?
YÖNETİM TUTARSIZ
Saraç: "
Yıllardır sabrediyoruz zaten yine sabrederiz. Bunda sıkıntı yok. Ancak yönetim tutarsız. Çok az sayıda katkı sağlayan isim var yönetimde Trabzonspor'a. Bizimle kimse oturup konuşmuyor. Fikir almıyorlar. Ne yapabiliriz diye soran yok. Yönetici taraftarını tanımalı. Ama futbolcuyu tanımayan yöneticiler var."

YETER Kİ EKONOMİ DÜZELSİN
Kodalak: "
Çok doğru. Ekonomik anlamda kulübü düzlüğe çıkarmamız lazım. Trabzonspor'un yok olmasımı önemli 2-3 sene kafaya oynaması mı?  Biz 3-4 sene bir şey beklemiyoruz yeter ki şu ekonomi düzeltsinler çünkü tablo çok kötü. Borç nasıl ödenecek bilmiyoruz. Bu yönetim gitse başkası gelse ne olacak ne yapılabilir. Yapılacak işler kısıtlı. Ama bu yönetimin yaptıkları izledikleri transfer politikası bence doğru. Düşük maliyetli transferler yaparak takım oluşturmaya çalıştılar. Hamlelerini doğru buluyorum. Küçülürken ısıran bir takım ortaya çıkıyor."

BİZ İŞİMİZİ ONLAR GÖREVİNİ!
Söğüt, "
Başkan ve ekibi Trabzonspor'a talip oldukları zaman kulübün güllük gülistanlık olmadığını biliyorlardı. Ama yine bu süreçte gelip göreve talip oldular. Zamanlarından işlerinden güçlerinden fedakarlık yaptılar. Trabzonspor her zaman yarışın içinde olmalıdır. Bu takım ekonomik küçülmeye de gidebilir. Ben şu durumda tasvip etmiyorum bir futbolcuya 30 milyon TL verilmesini. Sezon başında kadroya dahil edilen isimler gibi güzel araştırmalar yapılıp uygun oyuncular bulunabiliyormuş. Biz tribünde işimizi yapacağız yönetim de görevini. İnşallah el ele birlikte bu takımı güzel yerlere taşıyacağız."

ELELE VERMELİYİZ
Fındıkçı,
"Zaten sürekli sabrediyoruz. Kulübümüze takımımıza olan sevgimizden dolayı sabrımız devam ediyor. Bizim desteğimiz iyi günde de kötü günde de devam edecek. Tribünde görevimizi en iyi şekilde yapıp takımımızı destekleyeceğiz. Ancak Trabzonspor'un başarılı olması için eskisi gibi kenetlenmemiz lazım. Bu şehrin tüm dinamiklerinin el ele vermesi lazım. Bir olursak kazanırız. Yoksa dağılırız. Bunu herkes böyle bilmeli" dedi.

TEK DERDİMİZ TAKIM
Bal, "
Yönetimin işi çok zor. O paraları bulmak kolay değil. Borcu yapanlar yapmış göreve gelen yönetim de ceremesini çekiyor. Allah yardımcıları olsun. Biz tribündeyiz derdimiz takımımızın başarısı. Bunun için sürekli destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

ALIŞTIK ARTIK
Erbaş: "
Bizim sabırdan yana sıkıntımız yok. Alıştık artık. Yeter ki yönetim vaatlerini yerine getirsin. Bu sezon iyi bir takım kuruldu. Maliyeti düşük oyuncular alındı. Ekonomik sorunlar aşılabilse daha güzel bir tablo ortaya çıkacaktır. Biz Trabzonspor'a elimizden gelen desteği vermeye her ne olursa olsun devam edeceğiz. Şuan yönetime destek zamanıdır."

ÇOK SABIRLIYIZ
Urcu: "
Trabzonspor taraftarı çok sabırlı. Biz 5'inciliğe oynadığımızda bile tribünleri dolduruyoruz. Yıllardır şampiyonluk coşkusunu yaşamamışız. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray şampiyonluğa oynamadığı zaman tribünlerde kimse olmuyor. Ama biz her zaman takımıza destek oluyoruz. Bu yüzden başarı gelecekse sabretmeye devam edeceğiz."

Burak Yılmaz'ın alacaklarından ötürü TFF'ye başvurup Trabzonspor'a ihtarname göndermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
BURAK YANLIŞ YAPTI
Adem Söğüt: "
Trabzonspor ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçiyor. Bu nedenle şuan Burak'ın yaptığını tasvip etmiyorum. Burak Yılmaz'ın da sıkıntılı süreçte başvurmasını onaylamıyoruz hoşta karşılamıyoruz. Trabzonspor'da kimsenin parası kalmaz. Burak konusunda yönetim hangi kararı alırsa biz kendilerine destek olacağız. Eğer Burak takımın ahengini bozuyorsa gerekirse kadro dışı bırakılsın."

HIRSIZLIK YAPMIYOR!
Murat Bal: "Burak konusunda bence beklemeliyiz. Tamam alacaklarından ötürü federasyona gitmiş ama zamanında fedakarlıkta yaptı,  gollerini de attı. Burak'ı da dinlemek lazım. Hırsızlık yapmıyor sonuçta parasını istiyor. Farklı yönden de bakmalıyız. Mehmet Ekici'de olduğu gibi kulüp zarar etmemeli. Bu konuda sabırlı olmalıyız. Asıp kesmekle olmuyor."

DÜŞMAN İLAN EDİLMEMELİ
Bekir Kodalak:
"Burak için net bir şey diyemiyoruz. Sonuçta futbolcu bir paraya anlaşmış ve onu istiyor. Tabi her şey para değil. Biraz daha özverili olabilirdi. Olayın içini bilemiyoruz. Bu şekilde de olmaması lazımdı. Burak Yılmaz bu saatten sonra ne kadar faydalı olabilir, bunları düşünmek lazım. Burak biraz da taraftarın önüne atıldı gibi. Bir sene önce en iyi adamımızdı herkes oynasın diye bekliyordu onu. Şimdi düşman ilan edilmemeli."

ZAMANLAMA YANLIŞ
Urcu: "Burak haklı ama zaman kötü. Yönetim bu konuda şeffaf değil. Burak Beşiktaş'a gitti denildi durup dururken. Niye gittiği sorgulanmadı. Sonra gidemedi geri geldi. Burak Galatasaray'a transfer olduğu gibi Beşiktaş'a da gidebilirdi. Burak belki Trabzonspor'a kızdığı için yönetime ders vermek için federasyona başvurdu. Bunun için oyuncuyu da dinlemek lazım."

KİMSENİN PARASI KALMADI
Mehmet Fındıkçı: "Burak Yılmaz'ın yaptığı davranışı kabul etmiyoruz. Hem takımın kaptanısın hem de alacakların için kulübe ihtarname gönderiyorsun. Trabzonspor'da bugüne kadar kimsenin parası kalmadı. Ancak kulübün de sonuçta futbolcuların sözleşmesindeki gereklilikleri yerine getirmesi lazım. Oyuncu parasını alamıyorsa sıkıntı büyür. İnşallah Burak ile aradaki sorunlar çözülür ve kendisinden yine eskide olduğu gibi yararlanırız."

SEBEPLERİNİ ÖĞRENMELİYİZ
Saraç, "
Burak Yılmaz konusu çok karışık. Herkes farlı bir şekilde bunu bizim önümüze sunuyor. Burak neden parası için başvuru yapmış önce bunun sebeplerini öğrenmeliyiz. İşin içinde menajerler mi var kim var bilmiyoruz. Herkes evinde eşiyle tartışıyor ama boşanmıyor. Burak ile yönetim de tartışır barışır. Sonra çıkar sahaya takır takır topunu oynar alkışlarsın, kötü oynar eleştirirsin. Ben inanıyorum Burak sahaya çıksın işini hakkıyla yapar. "

BURAK HAKLI AMA...
Erbaş, "Bana göre Burak haklı. Burak Yılmaz olayının yönetimle alakası yok. Birikmiş olan bir şey. Ama kimse de Trabzonspor'dan büyük değildir. Bu ekonomik durumda zarar verecek olan varsa futbolcusu da yöneticisi de gitsin. Fotoğraf'ın arkasında değişmeyen tek şey taraftardır."

Ünal Karaman, başarılı olur mu?
ZAMANA İHTİYACI VAR
Erçin Saraç, "Ünal hoca bazı Trabzonlulardan daha iyi Trabzonlu. Hocalığı için çok ileriye dönük bir şey diyemeyeceğim. İzleyip göreceğiz. Ama duruşuyla ağabeyliğiyle takımı farklı bir hava kattı. Biraz daha zamana ve kendini geliştirmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum."

DESTEK OLMALIYIZ
Bekir Kodalak: "Ünal hoca ilk geldiği zaman karamsardım. Çünkü teknik direktör olarak bir başarısı yoktu geçmişe baktığımızda. Galatasaray'ı 4-0 yenmeyle bir şey olmaz ama inşallah yanılırız ve aynı çizgide devam eder. Burası onun için bir çıkış olur. Kendisine destek olmak zorundayız."

KARAMAN’I SEVİYORUZ
Adem Söğüt: "Karaman inşallah başarılı olur. Trabzonlu olmasa da bizler kadar Trabzonlu. Camiamızda yıllarca görev yapıp başarılı olmuş. Kendisini seviyoruz."

GÜVENİMİZ TAM
Mehmet Fındıkçı,
"Ünal hocaya güveniyoruz. Kendisine destek olmalıyız. Zorlu bir görev üstlendi. Galatasaray maçındaki gibi takıma futbol oynatmaya devam ederse hak ettiği yere kendisi de gelecektir" dedi.

ERKEN KONUŞMAMALIYIZ
Murat Bal: "
Ünal hoca takıma bir hava kattı. Ama futbolda dün dündür bugün bugün. Yarın bakmışsın herkes Ünal hocayı kötülüyor. Hemen kahraman yapmamak lazım. Galatasaray'ı yendik diye böyle devam edecek değil. İnşallah devam eder ama iki hafta sonra bir bakarsın gitsin diyecekler. Bu konuda da sabırlı olmalıyız. Erken konuşmamak lazım. Futbol takım oyunudur bugün yendin yarın yenilirsin."

ERKEN KONUŞMAYALIM
Paşa Erbaş: "
Ünal hoca iyi bir hava kattı. Başta herkes karamsardı. Fakat erken konuşmamak lazım. Sezon uzun. Neler yapabildiğine ilerleyen haftalarda bakacağız. Umudumuz Galatasaray karşısındaki coşkuyu devam ettirmesi yönünde."

TRABZON'U İYİ TANIYOR
Emrah Urcu:
"Kendisine inanıyor ve güveniyoruz. Trabzon'u çok iyi tanıyor. Şuan Trabzonluluğu onu biraz daha ön plana çıkıyor. İnşallah başarılı olup hem Trabzonspor'u iyi yerlere getirecek hem de kendisi iyi yerlere gelir."

Şike davası konusunda sizce gerekli hamleler yapılıyor mu?
ARKANA PLANA ATMIŞLAR
Kodalak:
"İkisini bir arada yürütemiyoruz. Herkesin kendine göre istekleri var. Herkes kendine göre yorumluyor. Şike olayını bile bence biz yüzümüze gözümüze bulaştırdık. Trabzonspor siyasetin kucağına atıldı. Trabzonspor'un bugünkü borcunun ana sebebi siyasettir. Şuan da siyasiler Trabzonspor'un borcunu ödemesi lazım. Çünkü onların müdahalesiyle başkanlar seçildi ve kulüp bu noktaya getirildi. Kongrelere gelip seçimlerin kaderlerini değiştirdiler. Herkes biliyor ama susuyorlar. Konuşmaktan korkuyorlar. Herkes için menfaat önemli. Trabzonspor'u arka plana atmışlar."

BİZ DİYORUZ BİZ İŞİTİYORUZ
Söğüt; "
2010-2011 şampiyonu Trabzonspor'dur. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Ama biz söyleyip biz dinliyoruz. Buna takılıp kalınmamalı ama hakkımız da savunulmalı. Gerek hukuku süreçte gerek kulübümüz yönetenler susmamalı bu kupayı getirmelerini bekliyoruz."

DAVAMIZDAN VAZGEÇMEYİZ
Fındıkçı, "Biz bu davadan vazgeçmeyiz. Ama buna takılıp da kalmayacağız. Kupamızın gelmesi için yönetimimizin tüm hamlelerini yaptığını biliyoruz. Şuan top TFF'de. Onlardan hakkımızın verilmesini istiyoruz" dedi.

KUPANIN ADRESİ BELLİ
Bal: "Kaç kupa geçti üstünden hala ordayız. Bir Yıldırım Demirören'e takılıp kaldık. Onların işi değil bu. Bu tamamen hükümetin işi başkasının işi değil. Gerçi biz konuştukça mağdur oluyoruz. Daha fazla zarar ediyoruz."

KARARLI ADIMLAR ATILSIN
Erçin Saraç:
"7 yıl oldu hala hak ettiğimiz şampiyonluk kupası müzemizde yerini almış değil. Her gelen yönetim kupayı getireceği yönünde söz vermesine karşın hepsi lafta kaldı. Tek beklentimiz adaletin yerini bulması hak ettiğimiz şampiyonluk kupasının müzemizde yerini alması. Bunun için daha kararlı adımlar atılmalı.”

HAKKIMIZ İSTİYORUZ
Emrah Urcu: "
Şike yaptığı tescillenmiş bir takımın müzesinde kupamızın durması kadar acı bir şey olabilir mi. Burada suç kimde bugüne kadar hak ettiğimizi alamayan yönetimlerde. Şike sürecinin üzerinden 4 yönetim geçti hala bir arpa yol alınamadı. Biz hakkımız olan kupayı istiyoruz. Ağaoğlu yönetiminden de gerekeni yapmasını bekliyoruz.”

HEM MASA DA HEM SAHADA!
Paşa Erbaş: "Her geçen gün, ay, yıl şike sürecini baltalıyor. Trabzonspor’u yönetenler mutlaka gerekli hamleleri yapmalı. Hak ettiğimizi bize almalı. Her ne kadar süreç iyi bir şekilde kendi adımıza yönetmedikse de bu işin peşini bırakmamalıyız. Bunu yaparken de bugünü de unutmamalıyız. Şike sürecinin peşine takılıp bize kaybettirdikleri de ortada. Hem sahada hem de masada güçlü olmalıyız

Editör: Haber Merkezi