Futbolcuların alacaklarının ödenmediğini ve sözleşme şartlarına uyulmadığını öne sürerek, her an FİFA, ya da TFF’ye başvuruda bulunup, serbest kalma haklarını kullanmak isteyebileceklerini dile getirmiştik

HABERİMİZ 19 HAZİRAN’DA YAYINLANDI

Trabzonspor’un sürekli ekonomik kriz yaşaması, kapısına haciz memurlarının dayanması, futbolcularının, futbolcu transfer eden kulüplerin ve menajerlerin FİFA kapılarına dayanmasına rağmen ders almayan Muharrem Usta yönetimi, şimdi de Ogenyi Onazi kriziyle karşı karşıya gelirken, bunun tek bir vaka olması beklenmiyor. Futbolcuların hiçbirine aylardır para ödenmediği ve FİFA ile TFF tehlikesinin kapıya dayandığı biliniyordu. Bu konuda Karadenizde Sonnokta Gazetesi olarak 19 Haziran 2017 tarihinde geniş bir habere yer vermiştik ve tüm futbolcuların 3,5 aydır para alamadığı ve borcun 25 milyon lirayı bulduğunu kayıt altına almıştık.

FİFA TEHLİKESİNE VURGU YAPMIŞTIK

Aynı haberde tüm futbolcuların alacaklarının ödenmediğini ve sözleşme şartlarına uyulmadığını öne sürerek, her an FİFA, ya da TFF’ye başvuruda bulunup, serbest kalma haklarını kullanmak isteyebileceklerini dile getirmiştik. Ancak bu noktada yönetim her hangi bir önlem almayınca daha önce Çin kulüplerinin 4 milyon Euro bonservis bedeli önerdiği Ogenyi Onizi’nin şimdi her hangi bir para ödemeden gitmesinin yolunun açılması tehlikesi kendini gösterdi. Bu işin sadece Onazi ile bitmeme endişesi ise camiada derin kaygı uyandırdı. Bu nedenle de yönetimin öncelikli olarak elindeki futbolcuların alacaklarını ödemesinin şart olduğunun altı çizildi.

Editör: Haber Merkezi