SONNOKTA SERVET ÖZKARA - Bahadır Medya Gurup Başkanı Hasan Bahadır’la birlikte ziyaretine gittiğimiz Sadri Şener döneminde Trabzonspor’da iki dönem yönetici olarak görev yapmış, işadamı,eski profesyonel futbolcu Temel Kazancıoğlu, “Bugün gelinen noktada Trabzonspor bir başkanın yöneteceği kulüp olmaktan çıktı. Sayın Başkan  Muharrem Usta büyük bir iyi niyetle  fedakarca  koşuşturup duruyor,kendisini paralıyor, ona da yazık ama  bu iş artık  bir kişiyle  olmaktan çıktı. Bu yüzden  geçmiş dönemlerde başkanlık yapmış duayenler bir araya gelip bir kurul oluşturmalı, ve Trabzonspor’u ortak akılla onlar yönetmeli” dedi.

BİR YERDE PATLAYACAK
Ülkenin ekonomik durumunun ortada olduğunu, futbol kulüplerinin de artan gelirlerine karşın bilinçsiz yönetimler sonucu  batakta bulunduğu belirten Kazancıoğlu, “ Trabzonspor  neredeyse 1milyarı bulan borçla nereye kadar nasıl gidecek?.  Şimdiki  uygulamayla  borcu borçla ödemekten başka şansınız yok. Bu işin sonu nereye varacak, bu bir yerde kesinlikle patlayacak” ifadelerini kullandı,

ŞAMPİYONLUK DA KURTARMAZ
Trabzonspor’u İstanbul kulüpleriyle kıyaslamamak gerektiğini de kaydeden  Kazancıoğlu, “Onlar bir şekilde bir yolunu bulur  ama bizim böyle bir şansımız yok.Tek çare dediğim gibi bir Başkanlar Kurulu oluşturarak ortak akılla çözümler üretilmeli ve belli bir süre sonra bu yük kulübün sırtından atılmalı. Öyle kötü bir ekonomik tablo var ki  şampiyon olmakla da düzelmez. Şampiyon olursan alacağın para belli.  Borcunun beşte birini karşılamaz. Ama şampiyon olmakla bir süre dönüşürsün, malum sonu biraz ötelersin” dedi.

EN GÜZEL ÖRNEK BEŞİKTAŞ
Kazancıoğlu özetle şunları söyledi: Hesap ortada. Beşiktaş iki kez üst üste şampiyon oldu. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısı nedeniyle kulübün kasanına 50 milyondan fazla para girdi. Ayrıca her maç tıklım tıklım dolan statlarından önemli ölçüde gelir elde ediyorlar. Ancak onların durumu bile hiç iyi  değil .Hala 1.5 milyar gibi bir borçları var ve bundan nasıl kurtulacaklarını düşünüyorlar.

MENFAATLER KARŞILIKLI OLMALI
Trabzonspor ayrıca iktidarda kim olursa olsun siyasetle arasını her zaman iyi tutmalı. Ancak arayı iyi tutmakla teslimiyeti karıştırmamak lazımdır. Nasıl Trabzonspor’un siyasilere ihtiyacı varsa, siyasilerin de Trabzonspor’a olmalı. İktidarıyla, muhalefetiyle  siyasiler Trabzonspor’u karşılarına almaktan çekinmeli. Bu ilişki  karşılıklı menfaat çerçevesinde yürümeli.

Editör: Haber Merkezi