SONNOKTA SERVET ÖZKARA - Göreve gelir gelmez ilk etapta 300 milyon TL civarında bir ödeme yapması gereken yeni yönetim için aday bulunmakta zorluk yaşanırken, 25 Mart’ta Trabzon’a gelecek olan sayın Cumhurbaşkanı  bu işe el atıp görevi birisine verebilir!

İstifa edenler yüzünden sayısal olarak azınlığa düşen, geçmişten kalan borçlara kendi yaptıkları  hesapsız transferlerle  yenilerini ekleyerek katlayan, haliyle  kulübün boyunu aşan ağır ekonomik zorluklar yüzünden  taahhütlerini yerine getiremeyen Trabzonspor yönetimi,  bu yönde yapılan baskılara inatla direnerek  kongre kararı almamış ve görevi  yasal süreleri olan Aralık’a kadar yürüteceklerini  belirtmişti.  Ancak, Medical Park’ta 2-0 kaybedilen Beşiktaş maçı sonrası acil olarak toplanan Başkan Muharrem Usta ve ekibi,  nisan ayında yapılmak üzere Olağanüstü Genel  Kurul  kararı alarak bir anlamda “ Madem öyle işte böyle” diyerek topu kendisini eleştirenlere attı!

Lakin asgari ücretle çalışan personelin aylığının bile 3 ay gecikmeden ödenemediği bir kulüpte, mevcut mali tabloyu görüp de “Ben bu işe talibim” diyebilmek her babayiğidin de harcı değildir. Çünkü ortadaki cenaze sanılandan da ağırdır. Kesinlikle bir konsensüs gerektiren durum vardır ama,   iki üç haftada kim kimlerle nasıl bir anlaşmaya varıp da  konsensüs sağlanacak?  Hadi sağlandı diyelim, göreve gelir gelmez önüne yığılacak ödemeler için ilk etapta lazım olan en az 300 milyonluk kaynak nereden, nasıl bulunacak?

Bütün bu nedenlerle Trabzonspor başkanlığına  aday bulanmakta zorluk yaşanırken, gözler 25 Mart’ta Trabzon’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Eğer Sayın Cumhurbaşkanı   bu konuya el atıp da görevi birisine verirse, o kişinin de bunu reddetmek gibi bir şansı olmayacağı için isteyerek  ya da  istemeyerek de olsa  göreve soyunacak. Bu konuda akla gelen ilk isim ise Trabzon kanadının da tercihi olduğu söylenen eski başkanlardan Nuri Albayrak’ın ismi ön plana çıkıyor.

Editör: Haber Merkezi