Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında 2-1 mağlup ettiği Balıkesirspor Baltok, deplasmanda karşı karşıya gelen Trabzonspor rakibini 3-1’lik skorla geçerek çeyrek finale adını yazdırdı.

Maça etkili başlayan taraf Trabzonspor oldu. Bordo-Mavililer’de 21. dakikada Yusuf Yazıcı'nın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta top direğe çarparak auta çıktı.

32. dakikada Ibanez'in kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde Novak'ın vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0. Ev sahibi ekip 34’te Beleck ile skora denge getirdi: 1-1.

Daha sonra Ekuban’ın şutu direkte patladı ve ilk yarı 1-1 tamamlandı. İkinci yarıya da etkili başlayan taraf Bordo- Mavili ekip oldu. Karadeniz ekibinde sahanın en iyisi olarak göze çarpan Abdülkadir 59’da şık kafa golü ile Trabzonspor’u 2-1 üstünlüğe taşıdı.

Oyun kontrolünü iyice eline geçiren Karadeniz ekibinde son sözü yine Abdülkadir söyledi. 87. dakikada Ibanez’in alda at dercesine ortasında topu boş kaleye gönderen genç oyuncu maçın sonucunu Trabzonspor’un lehine 3-1 olarak tescil etti.

Böylelikle Karadeniz ekibi 5 sezon sonra çeyrek finale çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Editör: Haber Merkezi