ONU ÖNCE HACIOSMANOĞLU GÖNDERMiŞTi

Trabzonspor altyapısından yetişti. Çok genç yaşta A takıma da yükseldi. Fakat defalarca kiralık verildi. Değirmenderespor, Arsinspor, Pilot takım 1461 Trabzon’a gitti geldi ve altıncı kez dönüş yaptığı Bordo-Mavili ekipte kalıcı oldu. Ancak taraftara kendini sevdiremedi. Ağzıyla kuş tutsa yine de tribünler yabancı stoperler aradı durdu. Onların hiçbir hatası göze batmadı ama onun her hareketi küfür yemesine sebep oldu.. Sözünü ettiğimiz futbolcu tabii ki Mustafa Yumlu.. İki sezon önce İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından yaratılan bir fırtınayla birlikte Eskişehirspor’a kiralık verildi. Orada iyi bir sezon geçirdi ve birçok takımın listesine girdi

BURUKTU AMA KiMSEYE FiSKE KONDURMADI

Geri döndü, yeniden formayı sırtına geçirdi. Çok iyi maçlar da çıkardı. Zaman zaman hatalar da yaptı. İyileri dikkate bile alınmadı, olumsuz yanları abartıldı ve adeta gözden düşmesi, özgüvenini kaybetmesi için her şey yapıldı. Bu sezon da takımda zaman zaman forma buluyordu. Artık futbolu da Trabzonspor forması altında bırakacağı düşünülüyordu. Ancak sürpriz bir kararla birlikte Hugo Rodallega transferine karşılık Akhisar Belediyespor’a gönderildi. Mustafa Yumlu buruktu, böyle bir kararın neden alındığını, kampta kendisine niçin izin verildiğini bir türlü anlayamadı. Mutlaka yönetenlerin de teknik kadronun da bir bildiği vardı. 

‘STOPERE GEREK YOK MUSTAFA OYNAR’

Buruk olmasına rağmen, Trabzonspor’a da, onu yönetenlere de fiske kondurmak istemedi. Yaşadığı travmaları, sıkıntıları sorduğumuz Mustafa Yumlu, “Geçmişi kurcalamayalım ne olur. Trabzonspor benim yuvam. Buradan ayrılabilirim, başka takımda forma giyebilirim ama ben her zaman Trabzonsporluyum. Futbolu bıraktığımda döneceğim yer burası.. Ölürsem burada toprağa verileceğim. Tüm kalbimle Trabzonspor’un başarılı olmasını istiyorum. Kötü günlerin geride kalmasını arzuluyorum. Bir tek şunu söyleyeyim ki beni gönderdiler olsun ama stoper almaya gerek yok ki, Mustafa Akbaş o mevkide çok başarılı olur” demekle yetindi.

Editör: Haber Merkezi