UEFA ile imzaladığı yapılandırma anlaşması çerçevesinde 2016 raporlama dönemi için en çok 20, 2017 raporlama döneminde ise en çok 10 milyon euro başa baş açığı vermesi gereken Trabzonspor, geçtiğimiz sezondan bu yana yaptığı transferlerle dikkat çekti.

2016-17 sezonunda, bonservisiyle sekiz oyuncuyu kadrosuna katıp, bu isimler için 12 milyon euro ödeyen Trabzonspor, bu sezona girerken de Kucka ve Burak transferleriyle 9 milyon euroluk bir bedeli gözden çıkardı. Geçtiğimiz sezon 6 futbolcu, 5 milyon euro bonservis ücreti karşılığı takımdan gönderilirken, bu sezon sadece Yusuf Erdoğan 1 milyon euroya elden çıkarıldı.

Trabzonspor transfer satış ve alışlarındaki dengede, geçen sezondan bu yana 15 milyon euroluk bir açık verdi. Belirlenen sınırların dışına henüz çıkmadığı görülen bordo-mavililer buna karşın dikkatli olması gerektiği bir dönemece girdi. UEFA ile yapılan anlaşma kapsamında oyuncu maaşlarında da tasarruflu olması gereken Trabzonspor, yüksek bedelli oyuncu maaşları konusunda da herhangi bir kısıtlama getirmedi.

Porto ihtiyatlı
Trabzon gibi UEFA’yla bir yapılandırma anlaşması imzalayan Portekiz ekibi Porto’nun, son dönemdeki ihtiyatlı tavrı dikkat çekti. Her sezon bir çok oyuncu alıp, bir çok oyuncu da satmasıyla tanınan mavi-beyazlılar bu kez frene bastı.

İçinde bulunduğumuz senedeki raporlama periyodunda en çok 30 milyon euro vermeyi taahhüt eden Porto, Oliver Torres ve Vana Alves’e toplam 21 milyon euro verirken, Andre Silva, Ruben Neves, Martins Indi, Depoitre, Fernandez gibi isimlerden 70 milyon euro transfer geliri elde etti. Böylece yaklaşık 50 milyon euro artıya geçti.

Editör: Haber Merkezi