Başkan Ahmet Ağaoğlu, “Burak’ın ücretinde indirime gitmesini bekliyoruz demişti. O indirimin oranının tam yüzde 50 olduğu ortaya çıktı. Normal şartlar altında jestlere hazır olan Burak Yılmaz, bu teklifi duyunca şaştı kaldı. Çünkü bu öneri ‘git’ demekle eşdeğer durumda.

Karadeniz Fırtınası’nda teknik direktörlüğe Ünal Karaman getirildikten sonra, yüksek maaşlı oyunculardan indirim istenecek. Transferler ise 1 Temmuz'a kadar bitirilecek.

Trabzonspor'da değişimin startı verildi. Teknik direktörlük koltuğuna Ünal Karaman'ı oturtan Bordo-Mavili Yönetim, yüksek maaş alan oyunculardan indirime gitmesini isteyecek. Sonrasında ise takımda kalacak ve gidicek isimler belirlenecek. Ardından da transferin startı verilecek.

Trabzonspor Yönetim, 1 Temmuz'a kadar transferi bitirmek istiyor. Karadeniz ekibinin transfer listesinde Musa Çağıran, Uğur Çiftçi, Aminu Umar, Da Silva gibi isimler bulunuyor. Elden çıkacak oyunculara göre transfer sayısı artabilir.

Trabzonspor yeni sezon için transfer listesini oluştururken listeye son dakikada giren futbolcular belli oldu. Bordo-Mavili ekip, Kayserispor’dan sol kanat oyuncusu Ryan Mendes, Osmanlıspor’dan Pinto ve Umar Aminu, Bursaspor’dan Ümit Milli kaleci Muhammet Şengezer gündemde. Oyuncularla görüşen ve olumlu yanıt alan Bordo-Mavililer, bonservis konusunda kulüpleriyle temasa geçmeye hazırlanıyor. Ryan Mendes bu sezon Kayserispor forması ile 33 lig maçında 4 gol atıp 3 asist yaparken, 6 kupa maçında 3 gol atıp 1 asist yaptı. Mendes konusunda Bordo-Mavililer oldukça umutlu. Umar Aminu transferinde ise Osmanlıspor’un 5 Milyon euro’luk talebi sorun olarak duruyor. Fiyatın makul seviyelere çekilmesi halinde Umar transferine de kesin gözüyle bakılıyor. 30 yaşındaki sol bek Pinto’nun da bonservisi soruldu.

İlk transfer 3. Lig'den
Trabzonspor, TFF 3. Lig'de mücadele eden Turgutluspor'un 20 yaşındaki futbolcusu, Ferhat Katipoğlu'na talip oldu. Trabzonspor, Turgutluspor altyapısından yetişen ve bu sezonun ikinci devresinde 9 maçta forma şansı bulan genç yetenek Ferhat Katipoğlu için kırmızı-siyahlılarla görüşmeye başladı.

Esteban'ın menajeri çağrıldı
Trabzonspor’a 2015-16 yılında transfer olan ve 550 bin bin Euro garanti ücret alan Esteban Alvrado’nun hatırlanacağı üzere sözleşmesi zam yapılarak geçtiğimiz yıl uzatılmıştı.Bordo Mavili takımda bu sezon parmağı kırılan ve formadan uzak kalan Esteban formasını kaybetmişti. Trabzonspor’da Uğurcan’ın gelişi ile 3. Kaleci konumuna düşen Esteban için dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Yeni sezonda kadroda düşünülmeyen Estaban’ın menajeri Trabzon’a çağrıldı. Oyuncunun menajeri ile görüşecek olan Bordo Mavili yönetim menajerden oyuncuya yeni bir kulüp bulmasını isteyeceği öğrenildi.

KUCKA MİLAN'A
Sezon başında Milan'dan Trabzonspor'a transfer olan Kucka hakkında İtalyan basınından flaş bir iddia ortaya atıldı. Geçen yaz İtalya Serie A ekibi Milan'dan 5 milyon Euro bonservis karşılığında Trabzonspor'a transfer olan Juraj Kucka, İtalyan basınının iddiasına göre eski takımının radarında. Corriere dello Sport'ta yer alan habere göre; orta saha rotasyonuna yaz transfer döneminde takviye yapması beklenen Milan, eski oyuncusu Kucka'yı gündemine aldı. Buna göre kırmızı siyahlılar, Slovak orta saha oyuncusunu sattığından çok daha ucuz bir bonservis bedeliyle geri satın almak istiyor.

Fransa Lig 1 ekiplerinden Caen’de top koşturan Damien Da Silva için Bordo Mavili yönetim oyuncu ile görüşmelerini hızlandırdı. Bu sezon Caen forması altında tam 36 maça çıkan deneyimli savunmacı 4 gol atma başarısı gösterdi.

Burak-Kucka ve Sosa görüşme masasında
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Burak Yılmaz'ın Trabzonspor'da kalıp kalmayacağı konusunun da gündemi işgal ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Buna son noktayı koyan açıklamayı kulüp sitesinden yaptık. Sosa, Burak, Kucka Trabzonspor Kulübünün oyuncularıdır. Taliplisi varsa adres kulüptür. Burak Yılmaz'ın menajeriyle yaptığımız görüşmede kulübün kaptanı olduğunu ancak maliyetin euro olarak kulüp üzerine büyük yük getirdiğini böyle bir şeyin mali sıkıntıyı kulübün an itibarıyla karşılamasının mümkün olmadığını, kendisiyle devam etmek istediğimizi çok açık, net şekilde ifade ettik. Kendisinden fedakarlık istedik. Bu görüşmeler devam ediyor, tıkanmış değil. Slovakyalı oyuncular, farklı yaklaşım sergiledi. Menajerleri, 'ben oyuncularıma kulüp arayayım' dedi. Biz de serbest olduklarını, kulüp üzerinden rakamlarla gidebileceğini söyledik" diye konuştu.

Yusuf Yazıcı için Serie A
Trabzonspor'un genç futbolcusu Yusuf Yazıcı'nın menajeri Erkut Söğüt, İtalya basınına yaptığı açıklamalarda transfer hakkında konuştu. 21 yaşındaki futbolcunun geleceği hakkında konuşan Söğüt, ''Yusuf'un müthiş bir yeteneği var. Şüphesiz, Türkiye'de oynayan en iyi genç yetenek. Süper Lig'de 10 gol attı, tekniği mükemmel. İtalya'dan kendisi için teklifler alıyoruz. Menajeri olarak söyleyebilirim ki Avrupa'nın yarısı Yusuf'u istiyor. İngiltere'den, Almanya'dan ve İspanya'dan önemli takımlardan teklifler geldi" dedi. Yusuf Yazıcı için en iyi ligin İtalya olacağını belirten Erkan Söğüt, ''Dediğim gibi İtalya'dan teklifler var. Alman ve İngiliz kulüpleri de çok istekliler. Bence bu kalitede bir oyuncu Serie A için mükemmel olur. Kendisi saf bir yetenek.'' diye konuştu.

Karadeniz ekibi, Bursaspor'un Ümit Milli kalecisi Muhammed Şengezer'in peşinde. Yeni sezon öncesinde kaleci Esteban ile yolları ayırmayı planlayan bordo-mavililer, Kostarikalı file bekçisinin yerini Muhammed ile doldurmayı planlıyor. Bu sezon 3 Süper Lig maçında Bursaspor'un kalesini koruyan Muhammed, Avrupa U21 Şampiyonası'nda da 6 kez Milli Takım'da görev yaptı. 21 yaşındaki file bekçisinin kulübü ile 2 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor. Harun Tekin'in sakatlığı sonrası görev yapmaya başlayan Muhammed; Karabükspor, Konyaspor ve F.Bahçe'ye karşı forma giymişti.

Kasımpaşa'nın forveti Mbaye Diagne, Trabzonspor formasıyla poz verdi, kafaları karıştırdı. Senegalli golcü sosyal medya hesabından bordo-mavili forma ile paylaştığı fotoğrafı transfer dedikodularını gündeme getirdi. Ancak Karadeniz ekibinin yönetimi, Diagne ile görüşmediklerini belirtti. Lacivertbeyazlılara devre arası Çin Süper Ligi ekibi Tianjin Teda'dan katılan Diagne, Kasımpaşa formasıyla 12 gol attı ve 2 asist yaptı.

Editör: Haber Merkezi