Trabzon'da kaldığı süre içerisinde sık sık İzmir'e giderek burada fotoğraflar paylaşan 32 yaşındaki forvetin Göztepe'de oynamak istediği ancak Trabzonspor'un bonservissiz bırakmayı düşünmemesi nedeniyle transferin netlik kazanmadığı öğrenildi. Rodallega, yönetimle görüşerek kolaylık isteyecek.

Teknik direktör Ünal Karaman'ın da Burak Yılmaz'ın takımda kalmasını istediği bu noktada yönetim kurulunun oyuncudan yapmasını beklediği fedakarlığın gerçekleşmesi durumunda kendisiyle yeni bir sözleşme imzalayarak yola devam edeceği belirtildi. Bu konudaki gelişmelerin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Napoli ve Chelsea'nin peşinde olduğu Yusuf Yazıcı'nın ardından Trabzonspor'un başka yıldızı Abdülkadir Ömür için de Marsilya devreye girdi. Fransızlar, Marsilya’nın Troyes’da oynayan U-21 Milli Takımının yıldızı Samuel Grandsir’in yanı sıra Abdülkadir’e de kanca attığını yazdı. Marsilya’nın 8 milyon Euro teklif ettiği ama Türklerin kapıyı 20 milyon Euro’dan açması yüzünden görüşmelerin başlamadan bittiği belirtildi.

Yıllık 3,5 milyon euroluk maliyeti nedeniyle Jose Sosa'nın ödemelerinde güçlük çeken Trabzonspor, Arjantinli yıldıza menaceri aracılığıyla, "Transfer için her türlü kolaylığı sağlayacağız" dedi. 

Başkan Ahmet Ağaoğlu, “Burak’ın ücretinde indirime gitmesini bekliyoruz demişti. O indirimin oranının tam yüzde 50 olduğu ortaya çıktı. Normal şartlar altında jestlere hazır olan Burak Yılmaz, bu teklifi duyunca şaştı kaldı. Çünkü bu öneri ‘git’ demekle eşdeğer durumda.

Karadeniz Fırtınası’nda teknik direktörlüğe Ünal Karaman getirildikten sonra, yüksek maaşlı oyunculardan indirim istenecek. Transferler ise 1 Temmuz'a kadar bitirilecek.

Trabzonspor'da değişimin startı verildi. Teknik direktörlük koltuğuna Ünal Karaman'ı oturtan Bordo-Mavili Yönetim, yüksek maaş alan oyunculardan indirime gitmesini isteyecek. Sonrasında ise takımda kalacak ve gidicek isimler belirlenecek. Ardından da transferin startı verilecek. Bu arada Ünal Karaman'ın aylık 150 bin lira net ücret alacağı KAP'a bildirildi.

Trabzonspor Yönetim, 1 Temmuz'a kadar transferi bitirmek istiyor. Karadeniz ekibinin transfer listesinde Musa Çağıran, Uğur Çiftçi, Aminu Umar, Da Silva gibi isimler bulunuyor. Elden çıkacak oyunculara göre transfer sayısı artabilir.

Trabzonspor yeni sezon için transfer listesini oluştururken listeye son dakikada giren futbolcular belli oldu. Bordo-Mavili ekip, Kayserispor’dan sol kanat oyuncusu Ryan Mendes, Osmanlıspor’dan Pinto ve Umar Aminu, Bursaspor’dan Ümit Milli kaleci Muhammet Şengezer gündemde. Oyuncularla görüşen ve olumlu yanıt alan Bordo-Mavililer, bonservis konusunda kulüpleriyle temasa geçmeye hazırlanıyor. Ryan Mendes bu sezon Kayserispor forması ile 33 lig maçında 4 gol atıp 3 asist yaparken, 6 kupa maçında 3 gol atıp 1 asist yaptı. Mendes konusunda Bordo-Mavililer oldukça umutlu. Umar Aminu transferinde ise Osmanlıspor’un 5 Milyon euro’luk talebi sorun olarak duruyor. Fiyatın makul seviyelere çekilmesi halinde Umar transferine de kesin gözüyle bakılıyor. 30 yaşındaki sol bek Pinto’nun da bonservisi soruldu.

Editör: Haber Merkezi