Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Antalya kampında 4-4-2’yi deniyor.  Yeni sistemdeki amacını "daha agresif bir futbol" olarak futbolcularına anlattı. Tecrübeli teknik adam sahaya blokların arası kısaltılmış oyunu 60 metrekelik bir blok içine sıkıştırmak. Fakat bu sistemde defansı ön tarafta kurmak zorunda olan Çalımbay, kaleye neredeyse 25-30 metre uzakta oynamak zorunda kalacak olan Uğur ile Durica’nın yavaş kalmasından da korkuyor.

Rodallega ile Burak Yılmaz beraber oynayacak
Hücum hattında değişiklik yapmayı planlayan Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, gol yollarındaki sorunu çözmek için çift forvetli sisteme döndü. Yanal, Burak Yılmaz ve Hugo Rodallega arasında sürekli rotasyona giderken, Çalımbay, Antalya’da ikiliyi beraber deniyor. Hücum zenginliği açısından da bu iki oyuncunun bir arada oynamasına önem veren Çalımbay, şimdiye kadar yapılan idmanlarda çift forvetli sistemden verim aldı.

Defanstaki 4 ismin 4'ü de farklı dil konuşuyor
Maç başına 2 golden fazla yeme istatistiği tutturan Trabzonspor’da, teknik direktör Rıza Çalımbay milli maç arasında "duran top" organizasyonları üzerinde duruyoe. Fakat tecrübeli adamın kafasındaki "duran toplardaki ofsayt taktiği" koordinesi zayıf olan Trabzonspor’da sıkıntıyı daha da artıracak gibi duruyor. Çünkü elinde Mas, Durica, Uğur ve Pereira ile 4 farklı dili konuşan 4 isim olması sıkıntı yaratıyor.

Çalımbay'ın ilk işi ev ziyaretleri oldu
Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay’ın göreve gelir gelmez terapilere başladığı ortaya çıktı. Çalımbay, kardeşlerim dediği futbolcularla akşam buluşmaları gerçekleştirdi. İlk buluşma kaptan Onur Kıvrak’ın evinde oldu. Evli ve eşi yanında olan futbolcular ile birlikte Çalımbay, Onur’un evinde bir araya geldi. Trabzonspor’un son durumu masaya yatırıldı. Böyle toplantıları zaman zaman futbolcuların kendi aralarında da yapmasın isteyen Çalımbay, bekar ve eşi Trabzon’da olmayan futbolcuları da kendi evinde misafir etmeyi planlıyor.

Editör: Haber Merkezi