Trabzonspor kulübü eski yöneticilerinden Cafer Hazaroğlu, Trabzonspor’un gündemini değerlendirirken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hazaroğlu, “Puanlarımız gasp edilmeseydi şampiyonluğumuzu çoktan ilan etmiştik” derken şu ifadeleri kullandı: “Yine de hiçbir şey bitmiş değildir. Kalan 5 maçta teknik heyet ve futbolculara olan güvenimiz tamdır. Farklı yollarla önümüz kesilmediği sürece yolun sonunda şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyoruz. Pazar günkü Galatasaray maçı bu yoldaki en kritik maçlardan biri” dedi.

Hazaroğlu, gazetemiz Genel Koordinatörü Selim Şener’e konuştu.

Trabzonspor’un fırtınalar koparttığı zaman her zaman önünün kesilmeye çalışıldığının altını çizen Hazaroğlu, “Trabzonspor’da fırtınalar koptuğunda karşımızda ki bazı imgelerin yırtıcı tırnakları ve de dikenleri Bordo-Mavili takıma zarar vermektedir. Bu ilk şampiyonluktan bu güne hep olmuştur. Yine de olacaktır. İster adına hakem hataları deyin isterseniz Türkiye futbol Federasyonu’nun Trabzonspor aleyhine karşı yaşanan olaylara sırtını çevirmesi deyin. Ne derseniz deyin bu ligde Trabzonspor’a yapılan haksızlıklar hiç bir takıma yapılmamıştır.

Tüm bu gerçekler Türk futbol tarihindeki tozlu raflarda mevcuttur. Tıpkı 2010-2011’de büyük bir mücadeleyle hak ettiğimiz şampiyonluk kupamızın Fenerbahçe müzesinde durduğu gibi. O sezon için UEFA ‘şike’ demiş, FİFA ‘şike’ demiş. Fenerbahçe kulübünün o dönemin başkan vekili olan şuan TFF başkanı Nihat Özdemir ‘şike’ demiş. UEFA Trabzonspor’u şampiyonlar ligine davet ederek ligin şampiyonu kabul etmiş ama kupamızı bir türlü alamadık. Belki bazı yerlerde eksik kalınmış ama bu mücadele hiç bitmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Bordo-Mavili kulübün eski yöneticisi Hazaroğlu, “Sezonun başlangıcından bu ana dek Trabzonspor öylesine gel gitlerle dolu maçlar oynamıştır ki, bırakın sabrı ar damarımız çatlamıştır. Hakemler tarafından en az 15 puanımız çalınmıştır. Önümüzdeki 5 maçta da bu nedenle endişeler vardır. Bu konuda kulübümüz yöneticilerinin ve siyasilerimizin kalan 5 maçı iyi takip etmeleri ve hiçbir olumsuzluğa açık kapı bırakmamaları gerekmektedir. Son düzlükte yapılacak hatalar bizi yine 10 yıl geriye getirebilir” dedi.

YÖNETİM BAŞARILI
Kendi dönemlerindeki şartlar ile şuan ki şartlar arasında büyük farklar olduğunu belirten Hazaroğlu, “Ahmet Ağaoğlu ve ekibini gayet başarılı buluyorum. Hiç kimse bu yönetimin kısıtlı bütçe ile buralara kadar gelebileceğini akıllarından bile geçirmemişlerdir. Buralara geldiğimize göre başarmamız gerekir” diye konuştu.

BU KADAR SAKATLIK ENDİŞE VERİYOR
Hazaroğlu, son haftalarda Trabzonspor’da yaşanan sakatlıklara değinerek kulübün sağlık ekibini eleştirdi. Cafer Hazaroğlu, şunları söyledi: “Rakibimiz Başakşehir’in, bize şampiyonluk yolunda darbe vuran küme düşme mücadelesi veren Ankaragücü’nde veya kupa finali oynayacağımız Alanyaspor’da sezon başından beri kaç sakat futbolu vardı. Kimler tedavileri sonucu hangi sürede sahalara döndü kimler dönemedi? Analizi zor değil hemen öğrenilir. Neden yöneticiler araştırmazlar. Bu kadar sakatlıkların yaşanması benim gibi birçok kişiyi endişelendirdi. Hepsinin de kasık bölgesinden sakatlanması düşündürücü. Bir futbolcuya 3 milyon avro vereceksin 2 milyon dolar veriyorsan sağlık ekibini de ona göre oluşturacaksın. Pratisyenin eline bırakmayacaksınız.”

Editör: Haber Merkezi