Trabzonspor müthiş bir zaferin altına imza attı. Bordo-Mavililer şampiyonluk yarışında önemli rakiplerinden biri olan Fenerbahçe’yi evinde konuk etti. Karadeniz ekibi 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak zirve yolunda çok önemli bir 3 puanın sahibi oldu. Maça konuk takım adeta golle başladı. Fenerbahçe 45. saniyede Kruse’nin golüyle 1-0 öne geçti. Bordo-Mavililer bu gole 16. dakikada Sörloth ile cevap vererek durumu 1-1’e getirdi.

SÖRLOTH DİREĞE TAKILDI
32. dakikada Trabzonspor öne geçti. Sosa'nın soldan ortasında, Campi arka direkte topu kafayla Novak'a indirdi. Bu futbolcu da altı pas içinde kafayla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1. 41. dakikada Pereira'nın sağdan ortasına ceza alanı içinde Sörloth'un kafa vuruşunda, top üst direğe çarparak auta gitti. 43’te Vedat Muric, kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda genç kaleci gole geçit vermedi. 45’de Uğurcan Tolga Ciğerci’nin şutunda kalesini gole kapattı.

UĞURCAN HARİKAYDI
Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıya Trabzonspor daha temkinli başladı. 74. dakikada Deniz Sürüç'ün sol taraftan ortasında Vedat Muriqi'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı. 89. dakikada Sosa'nın ceza sahası içine ortasında Sörloth'ün kafa vuruşunda Altay mutlak golü önledi. 90. dakikada Kruse bu kez Uğurcan Çakır karşı karşıya kaldı, ancak genç file bekçisi kalesinde devleşti. Son bölümde Gustova kırmızı kart görürken maç Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi