Bu akşam İstanbul’da Beşiktaş'a konuk olacak olan Trabzonspor, rakibi karşısında birçok ilki başarmak istiyor. Trabzonspor, ezeli rakibi Beşiktaş karşısında 36 sezon sonra bir ilk başarmak için mücadele edecek.

Karadeniz ekibi, siyah-beyazlı takım karşı galip gelmesi halinde 1983 yılından sonra ilk kez üst üst rakibi karşısında üç maçı kazanmış olacak. Trabzonspor’u liderliğe taşıyan teknik direktör Hüseyin Çimşir, ligde 4’te 4 yaparak müthiş bir başlangıca imza attı.

Genç hoca bu hafta da Beşiktaş’ı yenmesi halinde, kendisi gibi 2004- 2005 sezonunun devre arasında göreve başlayan Şenol Güneş’in 5 maçlık serisini yakalamış olacak.

Bu sezon Süper Lig'de 17 golü bulunan Alexander Sörloth, 2014-15 sezonunda bordo-mavili takımın formasına giyen Oscar Cardozo'yu sezon tamamlanmadan yakalamıştı.

Beşiktaş karşısında golle tanışması halinde bir ilke imza atacak olan Norveçli oyuncu Shota Arveladze'nin 1995-96'da 25 gol atmasının ardından 25 yıl sonra Trabzonspor formasıyla bir sezonda rakip fileleri en fazla havalandıran yabancı oyuncu olacak.

Ayrıca Trabzonspor, rakibi Beşiktaş karşısında galibiyetle ayrılması durumunda 2003-2004 sezonundaki 11 maçlık galibiyet serisinin ardından son 15 sezonun en uzun galibiyet serisine ulaşacak. Karadeniz ekibi galibiyet serisini 7 maça çıkartacak.

Editör: Haber Merkezi