SONNOKTA SERVET ÖZKARA - Hoşsohbeti ve lafını esirgemeyen kişiliğiyle bilinen Trabzonspor’un Trabzon kökenli eski futbolcularından “tabut Ali” namıyla maruf Ali Yılmaz, “ Hiç kimse kusura bakmasın ama, Trabzonspor bugün hem maddi hem de manevi olarak işgal altındadır” dedi.

Konuyu biraz açar mısınız?
Maddi yönden malum. İş bilmez, dahası Trabzonspor’u tanımaz ve futboldan anlamaz yöneticilerin  ‘ Borçlan, borcu da borçla öde’ politikası yüzünden gelinen noktada 1 milyarı bulan borcun zaten seni kıpırdayamaz hale getirmiş. Günü kurtarmak için aldığın yüksek faizli borçlar yüzünden bir de bankaların işgaline uğramışsın. Daha ne olsun..Para Trabzonspor’u teslim almış..Böyle bir durumda bağımsızlıktan söz edilebilir mi?. Tabi ki işgal altındasın.

Peki manevi işgal nasıl oluyor?
O da şöyle oluyor. Çok çok yüksek tahsilli, doktoralı, diplomalı, ilim yapmış insanlar, kendilerinden başka kimseyi oraya layık görmüyor. Yani bu ilimlerini doğru yolda kullanmıyor. O kadar ilim yapmışsın ama bu sana başkalarına yansıtacağın bir şey vermemiş. Kendi ticari ya da siyasi menfaatin her şeyden önce geliyor.  Üstelik senin yaptığın ilimin konusu başka.  Oysa futboldan, futbolcudan, teknik adamdan anlamak, futbolu yönetmek çok başka bir şey. Ne yani senin hocan lise mezunu. En iyi futbolcun belki de ilkokulu zor bitirmiş. Kendisine elit diyen bu kesim kendilerinden başka kimseyi hiçbir yere layık görmüyor aslında. Hele de Trabzon’da!

Yani Trabzonspor’dan hiç umutlu değilsiniz?
Kesinlikle değilim. Ha saha sonuçları olarak bir süre başarılı olabilirsin. Kupalar da kazanabilirsin. Ancak bu kaçınılmaz sonu ancak geciktirir, asla engellemez. Bu son da hüsrandır. Hem de büyük bir hüsran.

Nasıl yani?
Elbette bir Samsunspor, bir Orduspor olmayız. Çünkü yapılan onca yanlışa rağmen Trabzon’un futbol ve medeniyet geçmişi, birikimi, becerisi buna izin vermez. Sen istesen de genlerimiz vermez. Ancak ligin orta sıralında oyalanan, şampiyonlukları ancak rüyasında gören, geçmişteki başarılarıyla avunan bir takım olarak yaşamını sürdürürsün.

Tuzu kuru olan kenara çekiliyor
Bir de şu var Servet Abi… Efsane dediğimiz ve ya demediğimiz eski futbolcular konusu var. bunlardan işi yolunda olan, “ Aman düzenim bozulmasın” diye bir şey söylemiyor. Bir şekilde bu işten nemalanan da ağzını açmıyor. Kala kala ortada benim gibi “ Doğruya doğru” diyen hiçbir hesabı kitabı olmayanlar kalıyor. Biz de konuşunca birileri başka şeyler düşünüyor. Kardeşim burası Trabzon. Herkes herkesin ne olduğunu bilir. Allah’a şükür madde durumum iyi. Ne hiçbir şeye ihtiyacım var, ne de bir beklentim. Öyle olsa antrenör kursuna giderdim. Ancak birilerinin de doğruları söylemesi lazım.

Sen Trabzonspor’u 48 yaşında tanıdın!
Söyleyecek çok şey var ama başınızı fazla ağrıtmayayım. Trabzonspor’u bilmeyen, çocukluğunda, gençliğinde Trabzonspor’un peşinden hiç gitmeyen, yani Trabzonspor’u yaşamayanlar Trabzonspor’u yaşatabilir mi?

 Geçtiğimiz günlerde kulübün 50. kuruluş yılını kutladık. E kardeşim sen bu 50 yılın 48’inde yoksun.

Nasıl olacak ki bu.

Bu yüzden olmuyor işte.

Editör: Haber Merkezi