Spor Toto Süper Lig’in 32.haftasında deplasmanda kümede kalma mücadelesi veren, Denizlispor’a 2-1’lik skorla boyun eğen Trabzonspor’da moraller adeta dibe vurdu. Maçtan önce lider Başakşehir’in deplasmanda Konya karşısında puan kaybetmesi, Trabzonspor’un da Denizli’den 3 puanla dönmesi halinde farkın 1’e ineceği ve şampiyonluk iddiasının yeniden güçleneceği düşünülüyordu. Konya-Başakşehir planı tuttu ama Trabzonspor, bu hesapları yine bozdu.

YİNE AYNI KABUS 
Ortaya çıkan bu tablo ilk değildi. Trabzonspor bu sezon maç içerisinde öne geçtiği 12 maçtan 3 puanla ayrılamadı ve 9 beraberlik 3 mağlubiyetle 27 puan kaybetti. Trabzonspor şampiyonluk yarışında en büyük yıkımı ise koronavirüs arası sonrası yaşadı. Fırtına, önce lider gittiği Alanya deplasmanında öne geçtiği maçtan 2-2’lik skorla ayrılarak liderliği Başakşehir’e kaptırdı. Bu maçın ardından sahasında kümede kalma mücadelesi veren Ankaragücü’nü ağırlayan Trabzonspor, yine aynı kabusu yaşadı.

KADER HAFTASIYDI
Trabzonspor söz konusu haftada Ankaragücü’nü yenmesi halinde liderliği geri alabilecekti. Fakat Bordo-Mavililer sahasında öne geçtiği maçta yine 2 puan kaybetti. Söz konusu haftada Başakşehir ile Galatasaray karşılaşmış maç berabere bitmişti. Öne geçme fırsatını tepen Trabzonspor, ligin 30.haftasında Galatasaray’ı deplasmanda yenerek yeniden şampiyonluk yolunda umutlandı. Başakşehir ile aradaki 2 puanlık farkı korudu. 

FARK DÖRT OLDU
Trabzonspor, 31.haftada ise sahasında yeni bir yıkım yaşadı. Antalyaspor karşısında geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçen Bordo-Mavililer yine skoru tutamadı ve sahadan 2-2’lik eşitlikle ayrıldı. Başakşehir ise Trabzonspor’un puan kaybetmesiyle kazanarak aradaki farkı 4’e yükseltti. Yine de ligin bitimine 3 hafta vardı ve henüz bir şey bitmemişti. 32.haftada Denizli’den alınacak bir galibiyet, Başakşehir’in Konya’da bırakacağı puanlar umutları yeşertecekti.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ
Taraftarlar takımlarına öyle inanmışlardı ki hep iyi düşünülüyordu. Ama bordo-mavili formayı giyenler onlar kadar inanmadı. Denizli’de öne geçtiği maçta skoru tutamayan sahada ruhsuz bir görüntü ortaya koyan futbolcular yine kabus yaşattı. Halbuki Konya Başakşehir’i yenmiş Trabzon yense fark 1’e inecek ve bitime 2 maç kala heyecan fırtınası yaşanacaktı. Trabzonspor ise bu fırsatları yine değerlendiremedi ve taraftarlarına büyük üzüntü yaşattı.
 

Editör: Haber Merkezi