Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu kısa süre önce yaptığı acıkamada bir stoper ile bir de  sağ kanat oyuncusu alacaklarını iddia etmişti... özellikle tecrübeli bir isim üzerinde durduğu iddia edilen bordo-mavililerin aradığı oyuncusu Premier Lig’de bulduğu iddia edildi. Trabzonspor’un Premier Lig’de yer alan Southampton’da bu sezon sadece 8 maçta şans bulan Japon stoper Maya Yoshida için teklif yaptığı iddia edildi.

Bonservis bedeli yok
Southampton takım muhabiri Ryan Borowski’nin iddiasına göre; 2012-13 sezonunda  bu yana İngiliz ekibinin formasını giyen 31 yaşındaki stoperi şimdiye kadar gösterdiği hizmetler karşılığında Trabzonspor’a herhangi bir bonservis bedeli istemeden göndermeye hazır. Bu sezon 8 Premier Lig maçında 558 dakika forma giyebilen Yoshida’nın da ülkesine dönmeden önce en azından 2 sezon daha Avrupa’da oynamak istediği için Türkiye’den gelen teklifi değerlendirmek istediği belirtildi.

194 Premier Lig maçına çıktı
189 boyundaki dev Japon stoper aynı zamanda sol bekte de oynayabiliyor. Kariyeri boyunca 194 Premier Lig maçına çıkana Mayada 9 gol attı. 4 de asiste imza attı.

Editör: Haber Merkezi