Ne zamandır sürekli yazdığımız bir şey var. Trabzonspor’un asıl sıkıntısı saha sonuçları değil.

Çünkü hiç de azımsanmayacak bir kadrosu var ancak bu kadro yönetimsel sıkıntılar nedeniyle gerçek kapasitesini gösteremiyor, tam verimli olamıyor.

Sonunda Usta yönetimin kongre kararı bile futbolcuları da rahatlattı!

Çünkü bu yönetimdem umutlarını sadece camia değil, futbolcular da kesmişti.

En azından kaç aydır ödenmeyen alacaklarını düşününce.

Bu arada kongre baskılarına uzun süre inatla direnen Muharrem Usta ve yönetiminin beklenmedik şekilde aldığı baskın seçim kararı doğrusu insanın aklına üç şey getiriyor.

Bunlardan birincisi, böylesine ani bir kararla kimseye kongre için çalışma ortamı bırakmamak ve yönetime taliplerin bir şekilde önünü keserek takviyeli kadro ile tekrar seçime girip devem etmek.

İkincisi ise, kişisel işlerini fazlasıyla gördüler.

İlk önce reklamlarını yapıp ülke çapında tanınır oldular.

Daha sonra da özellikle Başkan Muharrem Usta, Trabzonspor’a geldikten sonra icat ettiği üniversitesi için ne zamandır alamadığı ruhsatı aldı, büyüttü vs.. Ancak Trabzonspor için icat etmiş olduğu bir şey göremedik.

Üçüncüsü de kısa süre önce “Kasasına 1 lira bile girmiyor’ dedikleri Trabzonspor için artık kendileri de feda edecek 1 kuruşu esirgediler, ya da gereksiz gördüler..

***

Maça gelecek olursak..

Akhisarspor’a bakıyoruz, sahada oynayan 3, yedek kulübesinde de 4 eski Trabzonsporlu var.

Başka takımlarda ise sayısız futbolcu. Pekala da başarılı bir şekilde top koşturuyorlar..

Milyonlarca Dolar ya da Euro vererek aldıklarımızdan hiç de aşağı kalmıyorlar.

Bu da iş bilmez yöneticilerin Trabzonspor’u uğrattığı talanın açık bir göstergesidir.

***

Trabzonspor düşük tempoda oynanan ilk yarıda rakibine oranla daha çok topa sahip olup pas yaptı, pozisyonlar buldu, ancak hazır olmayan Burak bunları değerlendiremedi.

İlk yarının sonlarına doğru ise Trabzonspor’un bu sezon en istikrarlı oyuncusu olan, bu maçta da stoperde forma giyen ve tartışmasız sahanın en başarılı ismi olan Okay’ın kafasıyla 1-0 öne geçip soyunma odasına bu skorla gitti.

İkinci yarıda tempo kazanan oyun da sahaya ağırlığını koyan yine Trabzonspor oldu ve Bordo-Mavililer Burak ve N’doye’un golleriyle sahadan galip ayrılıp aldıkları 3 puanla hem ilk yarıda sahasında yaşadığı hezimetin rövanşını aldı, hem de Avrupa umudunu sürdürdü.

Bu arada Başkan Usta’nın maç sonu konuşmasına baktığımda yüzde yüz aday olacağını hissettim.