Spor Toto Süper Lig’de 10 sene sonra şampiyonluk hedefine en yakın olduğu sezonu geçiren Trabzonspor, elindeki avantajı rakibine kaptırdı. 26 haftayı averajla lider kapattıktan sonra ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle hayallerini erteleyen Bordo-Mavililer’in pandemi sonrası oynanacak son 8 maçta açık ara rakiplerinin önünde ligi bitirileceği tahmin ediliyordu. Ancak yapılan planlar tutmadı. Fırtına koronavirüs pandemisi sonrası adeta dindi ve yerinde yeller esti.

Şampiyonluğun en büyük adayı olan Trabzonspor, bitime 3 maç kala zirvenin 4 puan gerisine düştü. Ligin 28.haftasında Alanya ile deplasmanda oynanan maçta son dakikada yediği golle sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılan Trabzonspor, bu puan kaybı sonrası liderliği Başakşehir’e kaptırmıştı. Alanya maçının ardından kümede kalma mücadelesi veren Ankaragücü ile evinde karşılaşan bordo-mavililer bu maçtan da beraberlikle ayrılarak yeniden liderliği ele geçirme şansını kaçırmıştı.

Üst üste yaşanan şoklardan sonra Galatasaray maçı yarışa tutunmak için bir fırsat olarak görülüyordu. Karadeniz ekibi iyi oynamasa da İstanbul’dan üç puanla dönerek moral buldu ve camiasına umut aşıladı. Ancak ligin 31.haftasında Antalya karşısında alınan 2-2’lik beraberlik ‘Pes artık’ ve ‘Böyle mi olacaktı?’ dedirtti. Çünkü beklentiler farklıydı.

Futbolcuların daha hırslı, mücadele eden, şampiyonluğu kovalayan bir kimlikle mücadele etmeleri beklenirken sahada adeta ruhsuz oyuncu topluluğu vardı. Hata yapma şansı olmayanlar bir kez daha taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Bitime 3 hafta kala şampiyonluk şansını zora soktu. Matematiksel olarak belki hiçbir şey bitmedi. Umut belki hala var ama artık kimsede şampiyonluk heyecanı kalmadı.

İNCE HESAPLAR
Trabzonspor, Antalyaspor ile berabere kalıp zirvenin 4 puan gerisine düşse de ligin bitimine 3 hafta kala matematiksel olarak şampiyonluk şansı hala devam ediyor. Karadeniz ekibi kalan maçlarını tek tek kazanıp M.Başakşehir'in puan kaybetmesini bekleyecek. Ortada 9 puanın kaldığı son 3 haftada liderin 4 puan kaybetmesi alması halinde, Trabzonspor ise bu maçları kayıpsız kapatması durumunda avantajı lehine çevirebilecek.

KRİTİK 32. HAFTA
Süper Lig'in 32. haftası şampiyonluk düğümünü büyük oranda çözmeye gebe. Söz konusu haftada M.Başakşehir, Konyaspor deplasmanına gidecek. Bordo-mavililer ise Denizlispor deplasmanında ter dökecek. Lider M.Başakşehir'in Konya deplasmanından eli boş dönmesi, Trabzonspor'un ise Denizli'de kazanması durumunda bordo-mavililer umutlarını gelecek haftaya taşıyacak. Söz konusu haftada Karadeniz ekibinin Denizli'de kaybetmesi, liderin ise Konya'da kazanması halinde aradaki puan farkı 7'ye çıkacak ve İstanbul temsilcisi ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

İşte kalan maçlar
M.Başakşehir (66 puan)

Konyaspor(D)
Kayserispor
Kasımpaşa(D)

***

Trabzonspor (62)
Denizlispor(D)
Konyaspor
Kayserispor (D)

Editör: Haber Merkezi