Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında sonunda kötü talihini yendi. Bordo-Mavililer harika bir futbol ortaya koyduğu maçta ezeli rakibini 2-1 mağlup ederken 8 yıllık galibiyet hasretini de bitirdi.

Maça fırtına gibi başlayan Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı’nın 7. dakikada şutu üst direkte patladı. 9’da Nwakaeme ile Bordo-Mavililer önemli fırsattan yararlanamadı.

25’te kazanılan penaltı atışında ise Rodallega topu Harun’a nişanlayınca Trabzonspor öne geçme şansını değerlendiremedi. İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıda Bordo- Mavili fırtına dinmedi. 50’de Pereira'nın ortasında iyi yükselen Novak'ın vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0. 53. dakikada Onazi'nin şutunda kaleci Harun topu güçlükle çeldi.

58’de Abdülkadir yüzde yüzlük pozisyondan yararlanamadı. 59’da Novak kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üstten auta gönderdi. 61’de bu kez Abdülkadir Ömür direğe takıldı.

75’te Sosa'nın ceza sahası dışı sol çaprazdan harika vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Harun'un solundan ağlarla buluştu.

2-0. 82’de Barış Alıcı'nın sol kanattan pasında topla buluşan Frey'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan'ın sağından ağlara gitti. 2-1.

85. dakikada Frey'in ceza sahası dışından vuruşunda Uğurcan'ın müdahalesinde üst direğe çarpan top oyun alanına döndü.

Karşılaşma Trabzonspor’un 2-1 üstünlüğü altında tamamlanırken, Karadeniz ekibi 4 hafta sonra galibiyet hasretini bitirmiş oldu.

Editör: Haber Merkezi