SONNOKTA - Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşananlardan sonra herkesin ortak görüşü “Trabzonspor’un hakkı gasp edildi” oldu. Ama bu ne ilk kez ne de son gibi gözüküyor. Sezon başından beri Bordo-Mavili takım bin bir zorluklarla uğraşırken ve her şeye rağmen oynadığı futbolla takdir toplarken, ülke futboluna alt yapıdan çıkardığı isimlerle katkı sağlarken bunu hazmedemeyenler düğmeye basıyor ve kritik maçlarda Bordo-Mavili takımı durduruyorlar.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu yönetimindeki emir erleri Cüneyt Çakır, Halil Umut Meler, Bülent Yıldırım, Mete Kalkavan, Ümit Öztürk ve Yaşar Kemal Uğurlu organize işlere girişerek Trabzonspor’un haklarını gasp etti, zirveye ulaşmasını engelledi. Ligin ilk yarısında deplasmanda oynanan Ankaragücü, Antalya ve Beşiktaş maçlarında 2’şer puan olmak üzere toplam 6 puanı çalınan Trabzonspor, buna rağmen pes etmeyerek devreyi zirvenin 6 puan gerisinde kapatmıştı.

İkinci yarı öncesi umutlar artarken yine sahneye hakemler çıktı. Başakşehir maçında Halil Umut Meler ve son olarak Galatasaray maçında Ümit Öztürk, Trabzonsporlu futbolcuların alın terini çaldı. Başakşehir ve Galatasaray maçlarında 6 puanı gasp edilen Bordo-Mavili takım böylelikle zirvenin 12 puan gerisine düşürüldü. Trabzonspor, söz konusu son iki maçta 6 puan çıkartabilseydi şuan 39 puanla lider Başakşehir’in üç puan gerisinde olacaktı. Ayrıca Galatasaray’ın da üç puan arkasında değil önünde yer alacaktı.

Editör: Haber Merkezi