İngilizlerin saygın gazetelerinden The Guardian Trabzonspor’un şike mücadelesine geniş yer verdi ve şike zamanında UEFA genel sekreteri olan şimdi FİFA başkanı olan İnfantino’nun gevşek davrandığı için koltuğunun tehlikede olduğunu yazdı.

Gazetede yer alan haberde şike döneminin kısa bir özeti yapılarak, Trabzonspor’un 6 yıldır mücadelesini sürdürdüğünün altı çizildi.

Şike döneminde Federasyon başkanlığı yapan Mehmet Ali Aydınlar’ın UEFA ile pazarlık sözleri sarfettiğini ve bundan iki ay sonra UEFA kongresinin İstanbul’da gerçekleştiğine dikkat çekti.

Trabzonspor’un şike dönemindeki en büyük savaşçılarından biri olan Avukat Erdem Egemen’in sözlerine de yer veren gazete, Egemen’in "TFF'nin kendi disiplin kurallarını uygulamama kararını tartışmaya devam ediyoruz ve Trabzonspor'a verilen şampiyonluğun Fenerbahçe'den alınması için çağrıda bulunuyoruz. TFF, kendi yönetmeliklerini ve UEFA'nın fair play ve sıfır tolerans ilkelerini ihlal etti. Infantino'nun yaklaşımını veya UEFA ile olan işbirliğini açıklayamayız ya da haklı çıkaramayız " dediğini okuyucularına aktardı.

Gazete ayrıca ; “Trabzonspor'un şike mücadelesi devam ediyor ve FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun UEFA Genel Sekreteri olduğu dönemde gerekli yaptırımları yapmadığı için koltuğu sallanıyor.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi