SONNOKTA SPOR MERKEZİ - Trabzonspor’da forma giymiş gelmiş geçmiş en iyi golcülerinden biri olan Burak Yılmaz’ı zaman zaman futbolu ile zaman zaman ise özel yaşantısı nedeniyle acımasızca eleştirilmesi taraftarları adeta isyan ettiriyor. Bordo-Mavili ekibin 2010-2011 sezonunda ayak oyunlarıyla elinden alındığı şampiyonluk kadrosunun içerisinde yer alan ve attığı 19 golle takımına hayat veren Burak Yılmaz ilk olarak 2012 yılında Karadeniz ekibinden ayrıldığında 32 golle gol kralı olmuştu. Burak Yılmaz’ın gidişinin ardından Bordo-Mavililer o dönem 156 milyon TL ödeyerek 13 forvet transferi gerçekleştirdi.

YERİ DOLMADI
Ancak Trabzonspor hiç birinden verim alamadı ve yıldız oyuncu mum gibi arandı. 2017-2018 sezonunda Trabzonspor ile yeniden yolları kesişen Burak Yılmaz, ilerlemiş yaşına rağmen kalitesinden hiçbir şey kaybetmedi. Fakat bonservisinin yanı sıra ekstra alacakları ile gündeme gelmesine karşın yıldız futbolcu forma giydiği 25 maçta 23 gol kaydederek yine takımının en golcü ismi olurken, kalitesini bir kez daha gözler önüne sererek taraftarların gönlünde bir kez daha taht kurmayı başardı. Burak Yılmaz bu sezona ise sakatlık kabusu ile başlamıştı.

İŞİNİ BİLİYOR
Kamp döneminde takımdan ayrı kalan yıldız futbolcu ilk 5 haftada sadece 27 dakika süre alabildi. 6. haftadan itibaren takımın değişmez ismi olurken söz konusu 5 maçta fileleri 5 kez havalandırarak Rodallega ile birlikte Trabzonspor’un gol yükünü çekti. Trabzonspor kariyerinde şuana kadar Süper Lig, Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi, Türkiye Kupası olmak üzere bütün kulvarlarda 124 maça çıkıp 85 gol atarak Bordo-Mavili ekibe önemli katkıda bulundu.

EN ÖNEMLİ SİLAHI
Trabzonspor’un başarısı için terinin son damlasına kadar mücadele eden Burak Yılmaz hiç kuşkusuz Bordo-Mavili takımın bundan sonraki süreçte de en önemli silahı olacak. Eleştirilere kulaklarını tıkayan, Bordo- Mavili taraftarların desteğini arkasına alan başarılı oyuncu yine atacağı gollerle takımına katkı sunmaya devam edecek. O nedenle Burak Yılmaz’sız bir Trabzonspor asla düşünülemez. Bu yüzden Burak Yılmaz için diyoruz ki, “Yiğidi öldür ama hakkını da teslim et” Karadeniz ekibinin taçsız kralına...

Editör: Haber Merkezi