SONNOKTA YUNUS MERMERTAŞ - Trabzonspor’un unutulmaz kaptanlarından Kemal Serdar SONNOKTA’ya samimi açıklamalarda bulundu. Bordo- Mavili yönetimin şuanda çok doğru bir politika izlediğini söyleyen Kemal Serdar, “Trabzonspor’da oynadığım yıllarda yönetimlerin öze dönüş politikasını benimsemesi gerektiğini ifade etmiştim. 2019’da aynı şeyleri konuşuyoruz. Trabzonspor’da şuanda uygulanan doğru politika haklı olduğumuzu bir kez daha gözler önüne serdi. Ben bugünde kendi değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini yine tekrarlıyorum” diye konuştu.

TEMEL SAĞLAM OLMALI
Bordo-Mavili kulübün yıllardır dışa bağımlı transfer politikasını izlediğini söyleyen Kemal Serdar, “Trabzonspor’un bunda başarılı olduğu zamanlarda oldu, olmadığı da. Dışa bağımlı kalınmasın derken transferlerin hep Trabzonlu olsun anlamında söylemiyorum. Tabii ki dışardan transfer yapacaksın ama kantarın da topuzunu kaçırmayacaksın. Dışardan 3-4 oyuncu gençlerin arasına katıp iyi bir takımın temeli atacaksın. Bir bina kurarken direkleri nasıl sağlam olması gerekiyorsa Trabzonspor’daki vaziyet bundan ibaret. 6-7 Trabzonlu sahada olursa Trabzonspor başarılı olur. Trabzonspor fabrika ayarlarına dönmeli” şeklinde ifadeler kullandı.

IŞIĞI ARTIK GÖREBİLİYORUZ
Kemal Serdar Futbol Okulu’ndan şuana kadar Trabzonspor alt yapısına 35 sporcu verdiğini dile getiren unutulmaz oyuncu, “Trabzon’da çok yetenekli sporcular var. Önemli olan bu hamuru iyi yoğurmak iyi işçilik çıkarmak gerekiyor. 35 sporcu küçümsenecek bir rakam değil. Her oyuncu ayrı bir değer. Önleri çok açık. Bizde üzerimize düşeni yapıp Trabzonspor’a nasıl katkı veririz derdindeyiz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor” dedi.

KARAMAN BAŞINI TAŞIN ALTINA KOYDU
Ünal Karaman’a her şartta destek çıkılması gerektiğini vurgulayan Kemal Serdar, “Ünal Karaman’ın zamanında kaptanlığını yapmış biri olarak şunu söylemekten kendimi alamayacağım. Kendisi Trabzonlu olmamasına rağmen bizden biri. Yıllarca Trabzon’da nöbet tuttu ve buranın önemli bir değeri oldu. Kendisi şuan elindeki imkanlar dahilinde elini değil başını taşın altına koymuş durumda. Bizlerde kendisine bu yolda gerekli desteği sağlamalıyız. Her daim onun yanında saf tutmalıyız” dedi.

İYİ Kİ AĞAOĞLU VAR!
Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun futbolculuk döneminde çalışma imkanı bulduğunu söyleyen Kemal Serdar, “Sayın Ağaoğlu o dönem başkan yardımcımızdı. Kendisi işinin hakkını vermek için dur durak bilmez. Bugün de bu böyle. Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi Trabzonspor’un içine düştüğü durumdan kurtarmak için canla başla çalışıyor. Kimse bu fedakarlığı yapmazdı. Allah’tan iş bilen bir başkana sahibiz. Trabzonspor’un doğruları yolunda adımlarını atıyor” diye konuştu.

TARAFTARLAR ARTIK BİLİNÇLİ
Trabzonspor taraftarlarına yönetimin kulübün içinde bulunduğu sıkıntıyı iyi anlattığını da söyleyen Kemal Serdar, “Trabzonspor taraftarları çok tez canlıdır. Başarının gelmesi için çok sabırsızdır. Fakat Trabzonspor’un sırtında inanılmaz bir borç yükü var. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi zor şartlarda göreve soyunda. Ve bu yönetim taraftarlara kulübün içindeki sıkıntıyı iyi anlattı. Taraftar da yönetimin arkasında durması ve onlara bakış açısıyla bence iyi bir iletişim arada sağlandığına inanıyorum” dedi.

TRANSFER YASAĞI BELKİ HAYIRLI OLDU!
Ara transfer döneminde FIFA’nın Trabzonspor’a transfer yasağını getirmesinin hayırlı olduğunu savunan Kemal Serdar, “Belki bu yasak gelmeseydi hedef yolunda yapılacak transferler borç yükünün artmasına sebep olacaktı. FIFA’da çözülmesi gereken Trabzonspor’un 18 dosyası var. Hatta puan silme cezası bile konuşuluyor. Bu dönemde gelen yasağın hayırlı olduğuna inananlardanım” diye konuştu.

DAHA ÇOK KATEDECEK YOLLARI VAR
Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı’nın önemli çıkış yakaladığını dile getiren Kemal Serdar, “İki oyuncu aslında alt yapıdaki oyuncular için örnek bir model oldu. Bu oyuncuların yanı sıra Uğurcan Çakır ve Hüseyin Türkmen gerçeği de ortada duruyor. Önemli olan şımarmadan bu yolda ilerlemeleri. Çünkü daha çok katedecek yolları var. Fakat şu bir gerçek ki Trabzonspor çok önemli kazanımları bu gençler oldu. Alt yapıdan gelecek oyuncuların bu isimlerin Bordo- Mavili takımda forma giymeleri iştahlarını kabarttı.

Editör: Haber Merkezi