Trabzon Basket’te, Eskişehir Basket maçına çıkmayan yabancı oyuncular Paul Harris, Sarunas Vailiauskas, Osiris Eldridge, Chris Obekpa, Calep Green ve Brady Heslip ile yollarını ayırdı.

Yaşanan kriz sürecinde bir maaş teklif edilen oyunculardan Eldridge, Harris ve Vasilauskas dönmeye sıcak bakarken Green ve Heslip’in “2 maaş olmazsa gelmeyeceğiz” cevabı maça çıkmama kararında etkili oldu.

FIBA’nın kurallarına göre "kesin kontrat" yapan oyuncular 3 ay maaş ödenmediği takdirde FIBA’dan maaşını alma hakkına sahip olmalarına rağmen bu haklarını kullanmadı. Bu kuralı önemsemeyen oyuncular maça çıkamamakta ısrar edince yönetim 6 oyuncunun sözleşmesini feshetti.

Eskişehir ile oynanan mücadelenin bitiminin hemen ardından oyuncularla yeniden temas kuran yönetim, Caleb Green’in evine gitti. Burada toplanan oyunculardan kulübün ev ve arabalarının anahtarları alındı. Trabzonspor’u zor duruma düşüren oyuncuların dönüş biletleri iptal edildi. Tüm masraflarını  ceplerinden karşılamaları istendi. Yabancı oyuncuların tamamı şehirden ayrıldı. Kulübün hali hazırda bulunan transfer yasağı 1 milyon dolar bulunması halinde çözüleceği ise yönetim tarafından duyuruldu.

Editör: Haber Merkezi