Ligin ilk yarısında performansıyla ve yaşadığı puan kayıplarıyla kötü bir dönem geçiren Trabzonspor ligin ikinci yarısında 3'te 3 yaparak üst basamaklara doğru tırmanmaya başladı. Yaptığı yeni transferlerle birlikte kabuk değiştiren Karadeniz ekibi, Beşiktaş ve Antalyaspor ile birlikte ligin ikinci yarısında puan kaybetmeyen 3 takımdan biri oldu.

Usta: "Bizim beşinciliğe oynamaamız lazım"

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta öncelikli hedeflerinin ilk beş içerisine girmek olduğunu söyledi. Usta, "Trabzonspor olarak ligin ikinci devresine biz başlı başına bir bölüm olarak bakıyoruz. İkinci devre Trabzonspor 30 puanın üzerinde bir puan toplamasını önemsiyoruz. Öncelikle bizim beşinciliğe oynamamız gerekiyor. Sadece ikinci devrenin sıralamasıyla biz 3-4'e girersek, bunun olabileceğine inanıyoruz. O zaman biz eksik bölgelere standardı daha da yüksekleri kadroya katarsak Trabzonspor gelecek seneye zirveye oynayan bir takım olur" dedi.

Ligin ikinci yarısında 4 basamak birden çıktı

Ligin ikinci yarısında 3'te 3 yaparak 9 puan toplayan Trabzonspor, ligin ilk yarısında elde ettiği 18 puanın ardından ikinci yarıda ise 27 puan ile 13. sıradan 9. sıraya yükseldi. 4 basamak birden çıkan bordo-mavililer 8. sırada bulunan Bursaspor, 7. sırada bulunan Atiker Konyaspor ve 6. sırada bulunan Osmanlıspor ile aynı puanı paylaştı.

İkinci yarıda 6 gol attı, 1 gol yedi

Ligin ilk 16 haftalık bölümünde toplam 12 gol atarak ligin en az gol atan takımlarından biri olan Trabzonspor, ikinci yarıda gol sorununu çözdü. Bordo-mavililer, ligin ilk yarısında oynadığı 16 maçta 12 gol atarken, ligin ikinci devresinde ise oynadığı 3 maçta 7 gol kaydetti ve kalesinde ise 1 gol gördü.

Puan farkını kapatıyor

Trabzonspor ligin ikinci yarısında 3'te 3 yaparak zirve ile de arasındaki puan farkını kapatıyor. Ligin ikinci yarısında ilk 5'e girmeyi hedefleyen ve daha sonra üst sıraları planlayan Karadeniz ekibi 5. sıradaki Antalyaspor ile 5 puan, 4. sıradaki Fenerbahçe ile 8 puan, 3. sıradaki Galatasaray ile 12 puan, 2 sıradaki Medipol Başakaşehir ile 15 ve 1. sıradaki Beşiktaş ile 17 puanlık fark bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi