HERKES UNUNU ELEDİ, ELEĞİNİ ASTI

Süper Lig’de artık son haftaya girildi. Şampiyon Beşiktaş oldu… Şampiyonlar Ligi’ne direk katılacak.  Başakşehir ikinciliği garantiledi ve o da Devler Ligi için ön eleme oynayacak. Üçüncü ve dördüncü sıralardaki  F.Bahçe ile  G.Saray da Avrupa Ligi’ne katılma başarısını gösterdi. Kupada ise finali Başakşehir ile  Konyaspor  oynayacak. Yenen şampiyon olacak. Adanaspor ve Gaziantepspor ise haftalar öncesinden küme düşerek Süper Lig’e mendil salladılar.

SADECE BU İKİ MAÇ ÖNEM TAŞIYOR

Bir tek Çaykur Rizespor ile Bursaspor arasında küme düşmeme mücadelesi son haftaya sarktı. Ve ne ilginçtir ki bu kritik eşikte en büyük sıkıntıyı da Trabzonspor çekmek durumunda kalacak. İki hafta önce Rizespor’un 8 puan önünde yer alan Bursaspor iki mağlubiyet alınca ve Yeşil-Mavililer de 2 maçta 6 puana ulaşıp aradaki farkı 2 puana indirince , dipten gelen dalga adeta depreme sebep oldu. Ve  Trabzonspor 3 Haziran cumartesi günü Akyazı Stadı’nda  15’nci sıradaki  Bursaspor’u konuk edecek.  Rizespor ise  evinde Alanyaspor ile karşılaşacak.

CAMİA ADETA TEYAKKUZA GEÇTİ

Yeşil-Mavililer kazandığı takdirde kaderini Trabzonspor’un Bursaspor karşısında alacağı sonuç belirleyecek. Bordo-Mavililer kazanırsa veya berabere kalırsa Çaykur Rizespor kümede kalacak, yenilirse ise bir alt kümeye düşecek. İşte böyle bir noktada Bordo-Mavili camiada alarm verildi. Başkan Muharrem Usta’dan yönetime, teknik kadroya ve futbolculara kadar herkes adeta sıkıyönetim ilan etti. Ligde hiçbir iddiası kalmayan ve bu nedenle son haftaya girilirken tatile çıkmaya hazırlanan Bordo-Mavililer gündem tamamen değişti.

BAŞKAN USTA ÇOK NET MESAJ VERDİ

Başkan Muharrem Usta, teknik kadro ve futbolcuları uyararak, “Kesinlikle tatil havasından sıyrılın ve Bursaspor maçına her yönüyle odaklanın, konsantre olun. Bu ligin son haftasında ismimiz etrafında dedikoduların dönmesine izin vermeyin. Bundan 3 hafta önce alınan Kayserispor yenilgisiyle birlikte Rizespor camiasında kendini bilmez taraftarların yaptığı yorumlar gerçekten üzüntü vericiydi. Artık dedikoduya bile izin vermeyecek şekilde oynayıp, kazanmanız için elinizden geleni yapmanızı bekliyorum” şeklinde konuştu.

YANAL’DAN DA TAKIMA KRİTİK UYARI

Teknik Direktör Ersun Yanal da, futbolcularıyla bir toplantı yaparak, “Biliyorum hepiniz ligi bitirip tatile çıkma havasındaydınız. Ancak son hafta küme düşen takımın kaderi elimizde olacak. Sizlerden sahada 90 dakika savaşmanızı bekliyorum. Bu maçı ne pahasına olursa olsun kazanmalıyız. İsmimiz etrafında dedikodulara sebep olmamalıyız” diyerek maçın önemini anlattı. Bordo-Mavili futbolcular da, sahada profesyonelliğin gerektiği şekilde ve Trabzonspor’a yakışır bir mücadele ortaya koyacaklarına dair söz verdiler.

Karadenizde sonnokta özel haber

,

Editör: Haber Merkezi