Trabzonspor’un Mali İşlerden Sorumlu yöneticisi Emre Aksoy konuştu. Başakşehir mücadelesini değerlendiren Aksoy “Başakşehir oturmuş takım ama yorgun bir takım takımımızın bu mücadele ile birlikte çıkışının devam edeceğini düşünüyorum. Sakatlarımız var, hazır olmayan oyuncularımız var.  Trabzonspor ivme yakalayacaktır Başakşehir’den puan alacağımızı düşünüyorum. 1 dakika içinde biletlerimiz satıldı. İyi bir kadroya sahibiz Başakşehir maçında da çıkışımızı sürdüreceğimizi düşünüyorum.

TEPKİLER ALIYORUZ AMA
Satılan 10.800 adet kombine sayısnı da değerlendiren Aksoy "Kombine konusu ile ilgili tepkiler alıyoruz. Trabzon’un böyle bir eksisi var. Eskiden 24 bin kişilik Avni Aker’in yarısını dolduramazken şimdi Akyazı’da %70, %80 ile oynuyoruz.  Kombine konusu çok önemli. Kulüplere reklam yönünden faydası var. Reklam verecek olan firma kaç kombine sattığını soruyor. Bunu taraftara anlatamıyoruz. Herkes her şeyini Trabzonspor’a veriyor. 11.000 rakamının ciddi bir şekilde artması lazım.  Desteğin artması gerekiyor. Eskiden kartlar vardı veriliyordu dağıtılıyordu. Şimdi Passolig var. Bu bir gerçek. Valilik yardımcı olalım diyor. Çalışmalarımız sürüyor. Piyasa şartları ortada."

MALİ DURUM 3.PLANDA
Kulübün mali durumunu değerlendiren Aksoy “Mali durum 3. plandadır her zaman. İlk önce şampiyonluk sonra iyi bir kadrodur. Sonra mali durum. Kadro kötü, mali durum bozuksa sıkıntı yaşanır. Şu anda kadromuz iyi, elimizdeki oyuncular satılabilme potansiyelleri var.

HEDEF ŞAMPİYONLUK
Takım olarak yaş ortalamamız yüksek Yusuf ve Abdülkadir’i çıkarsak daha da yükseliyor ama şampiyon olmak için takım kuruldu. Şampiyonluk yakalanırsa reklamlar dörde katlıyor, gelirlerimiz artıyor. Şampiyonlar ligi gelirleri oluyor ciddi anlamda gelirler artıyor. Hedef koyduğumuz bir takım yapmaya çalıştık. Bu gelirleri onla karşılamak istiyoruz. Şampiyon olduktan sonra ciddi anlamda oyuncu maliyetlerini düşüreceğiz. Elimizdeki oyuncuların ciddi anlamda bir değeri var.  Trabzonspor farzı mahal söyleyelim 2 ay önce 300 milyonluk kulüpken şuan 1 milyarlık kulüp oldu.  Elindeki oyuncu sonuçta bütçeyi etkiliyor ve yüksek gösteriyor.  İyi de bir takım olursak elimizdeki oyuncuları daha değerli kullanma avantajı olacak ve bu isimleri satabileceğiz. Genç oyuncuları daha iyi adapte edebileceğiz. Transferleri taraftar istedi biz almadık aslında,  biz şampiyon olmak için takım yaptık. Dibine kadar zorladık ki daha ne kadar kısarız diye son günde bunlar oldu. Bence de çok güzel transferler oldu."

ABDÜLKADİR VE YUSUF YAZICI...
Abdülkadir ve Yusuf ile ilgili konuşan Aksoy: Trabzon değirmen gibi insan öğütmeyi seviyor. Medya daha sıcak yaklaşması lazım çok şişirip balon yapmanın bir esprisi yok. Çok düşürüp hedef yapmanın esprisi yok. Orta yol da şerbeti tutup ta gitmek lazım. Biz onu başaramıyoruz. Bugün çok iyi olan Abdülkadir 2 maçta hata yapsa taraftar yuhalayıp onun spor hayatı bitecek yıllarca böyle oldu. Bence gelecekleri var. Ciddi anlamda da iyi şeyler olacaktır ikisi için de.” dedi.

(61Saat)

Editör: Haber Merkezi