Trabzonspor Olağan Divan Kurulu bugün gerçekleşti. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu yaptığı konuşmada kulübün mevcut borcunu açıkladı ve yıllar sonra ilk defa azalma olduğunu belirtti. 

Ayrıca Ağaoğlu “Sayın Özkan Sümer’le oluşturduğumuz yönetimden sonra ilk kez Trabzonspor borç azalttı. 70 Milyon Dolar’la o zaman almıştık 45 Milyon Dolar’a düşürmüştük. Bıraktığımızda da 7 Milyon Dolar’a düşürmüştük. 2 sene içinde 33 Milyon Dolar borç ödemiştik. Haziran’da karşınıza gelirken 1 Milyar 292 Milyon borçla gelmiştik şuan itibariyle 940 Milyon Lira. Ama bunun içinde 85 Milyon Liralık benzin istasyonundan kaynaklı onun satışı da bir hafta içinde gerçekleşecek. Şuan itibariyle Trabzonspor’un borcu 840 Milyon Lira’ya inmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Sponsor anlaşmalarını da açıklayan Ağaoğlu “Burada sermaye artışından 77 Milyonluk bir gelir oldu. Yeni sponsorluklarla Türkcelle 30 Milyon TL + kdv, Huwaevi ile 22.5 TL + kdv, Vestel ile 9 milyon Euro + kdv, QNB ile 6 Milyon TL + KDV bunlar 3 yıllık. Yaklaşık olarak 120 Milyon TL sponsorluk geliri elde ettik Trabzonspor 3 ay içinde. Kombine satışında bu sene 34 bin oldu. Mağazalarda 4 ayda 35 Milyon TL, geçen yıl 12 ayda 34 Milyon TL idi. Geçen sene 105 BİN adet forma satılmıştı toplamda. Şuan 4 ayda 130 bin hedefimiz 200 bin" şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi