İLK TRANSFERİ ONUR KIVRAK OLDU

Trabzonspor’da üçüncü dönemdir görev alan Teknik Direktör Ersun Yanal, adeta transfer çılgını gibi hareket ediyor. Bordo-Mavili takıma 2007-2008 sezonunun devre arasında gelen Yanal, transferin son günleri olduğu için sadece kaleci Onur Recep Kıvrak’ın alınmasına ön ayak olabilmişti. Nuri Albayrak ve ekibinin kongrede aday olmaması ve Sadri Şener’in başkan seçilmesiyle birlikte Ersun Yanal, 2008-2009 sezonu ana transfer döneminde kulübün ekonomik olarak batağa saplanma sürecinin başlamasını sağlayan transferlere imza atmıştı.

 15 FUTBOLCU TRANSFERİ YAPILDI

Ersun Yanal’ın bu döneminde Bordo-Mavililer, kaleci Tony Sylva, Rigobert Song, Egemen Korkmaz, Giray Kaçar, Hrvoja Cale, Ceyhun Gülselam, Faty Paty, İsaac promise, Gökhan Ünal, Alanzinho, İsmail Özeren, Yakup Bugün, Buğra Erdoğan, Abdulaziz Solmaz ve Eren Görür gibi 15 oyuncuyu transfer etmişti. Ancak bu oyuncuların 4-5’i dışında takıma katkısı olan isim sayısı çok azdı. Ancak ekonomik tahribatı büyük oldu. Çok yüksek bedeller ödenen bu futbolcular aynı zamanda futbol kamuoyunun transfer beklentilerinin de yükselmesine neden oldu.

 BİR YILDA 26 OYUNCU YETMEMİŞTİ

Yanal, İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından göreve getirildiği 2014-2015 sezonun devre arasını da boş geçirmedi. Hacıosmanoğlu’nun ana transferde 22 oyuncu almasına rağmen, ara transferde Yanal, “Bu takım çok yetersiz” diyerek Hakan Arıkan, Uğur Demirok, Aytaç Kara ve Erkan Zengin’i yine yüksek bedeller karşılığında Bordo-Mavili takıma transfer ettirdi. Ersun Yanal sezon sonu geldiğinde de bir önceki dönem tam 26 oyuncu alınmış olmasına karşın, “Trabzonspor’a direk oynayacak en az 8 futbolcu gerekli” diyerek adeta insanların aklıyla dalga geçmişti.

 YİNE YANAL, YİNE SAYISIZ TRANSFER

Ersun Yanal, Muharrem Usta başkanlığındaki yönetimin de tercihiydi. Tabii ki ana transfer döneminde yine çok sayıda oyuncu alınacaktı. 1461 Trabzon takımından Serge Akakpo ile Trabzonspor için yeni sözleşme yapıldı. Ersun Yanal ve Futbolcu İzleme Ekibi’nin çok yoğun çalıştığı izlenimi kamuoyuna verildikten sonra Luis İbanez, Fabian Castillo, Ramil Seydaev, Matus Bero, Jan Durica, Ogenyi Onazi ve Hyan Jun Suk, Trabzonspor’u şaha kaldıracak isimler diye Bordo-Mavi renklere bağlandı. Fakat bu oyuncularla birlikte Bordo-Mavili takım yerlerde süründü.

 ŞU ANA KADAR 36 TRANSFER

Teknik Direktör Ersun Yanal bu kez de, “Transfer edilen Bero ve Durica dışında hiç kimseden haberim olmadı” diyerek Başkan Muharrem Usta ve Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın’ı hedef yaptı. Ardından da, “Takım olabilmek için transfer şart” dedi.. Ara transfer döneminde de Emanuel Mas, Joao Perreira, Olcay Şahan, Carl Medjani ve Hugo Rodallega ve Omar El Kaddouri şimdilik transfer edilen isimler oldu. Görev yaptığı süre içinde transfere doymayan ve toplam 36 isim aldıran Ersun Yanal, buna karşılık sahada istenilen sonuçları üretme konusunda sıkıntılar yaşattı.

sonnokta özel haber / Adnan Sungur

Editör: Haber Merkezi