UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu’nun finansal fair play kurallarına uymadığı gerekçesiyle üst kurula sevk edilen Trabzonspor Kulübü, çıkacak olan kararı beklemeye başladı. Avrupa kupalarına katılma konusunda bir sıkıntının yaşanmayacağını düşünen Bordo-Mavililer, 2016 yılında aldığı cezaya benzer bir ceza bekliyor.

UEFA, 2016 yılında Trabzonspor’un 2 milyon avroluk UEFA katılım gelirlerine tedbir koymuş ancak cezanın 1 milyon avroluk kısmının, UEFA organizasyonlarından elde edeceği gelirden alınacağı açıklamıştı. Kalan 1 milyon Euro’yu ise kriterlerin yerine getirilme durumuna bağlı olarak, tahsil edilmeyebileceği belirtilirken Avrupa kupaları kadrolarına kayıt ettireceği oyuncu sayısına da kısıtlama getirilmişti.

Belirlenen kriterleri yerine getirmeyen Trabzonspor’un 1 milyon avroyu da ödemek zorunda kalacağı öğrenilirken, Avrupa kupaları kadrolarına kayıt ettireceği oyuncu sayısının 21’e veya 20’ye düşürebilme ihtimalinin ile yapılacak transferlerden 1 veya 2 tanesine lisans verilebileceği belirlendi. Kararın bu hafta sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi