Trabzonspor’da geçen sezon Onur Kıvrak ve Esteban ile yolların ayrılmasından sonra bir anda birinci kaleci konumuna gelen Uğurcan Çakır, gelecek adına umutlu konuştu. Trabzonspor’da kaleciden yana bir sıkıntı olacağını düşünmediğini söyleyen yetenekli file bekçisi, “Ben yokken Arda, o yokken Muzaffer oynar. İnanın ki hepimiz bu takımın başarılı olması için elimizden geleni yaparız. Camiamız bize güvensin ve desteklesin” dedi.

“Arda çok genç, çok yetenekli” diyen Uğurcan, “Çok çalışırsa o da Trabzonsporumuza uzun yıllar hizmet verecektir. 16 yaşından beri A takımda ve uzun zamandır birlikteyiz. Kalecilikte usta-çırak ilişkisi vardır. Ben de abilerimden görüp öğrendiklerimi Arda'ya, Muzaffer'e ve Kaan'a aktarmaya çalışıyorum. Trabzonspor'da kaleciden yana bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

SEZGİLERİMİ GELİŞTİRMELİYİM
Bordo-Mavili takımın file bekçisi, “Kalecilikte zeki olmanız gerekiyor. Şenol Hocanın eski maçlarını izliyorum veya büyüklerimin onunla ilgili anlattıklarını dinliyorum; çok zeki bir kaleci olduğunu anlıyorum. Ben de kalede zeki davranmak gerektiğini düşünüyorum. Daha doğrusu sezgilerimi geliştirmeye çalışıyorum. Araya atılan topların veya herhangi bir topun nereye gelebileceğini sezmek, atak sırasında rakip oyuncunun ne yapacağını önceden kestirebilmek bir kaleci için çok önemli” diye konuştu.

HEP DAHA İYİSİ
Genç bir futbolcu ve gelişime açık olduğunu kaydeden Uğurcan, “İdmanın maçla aynı olduğunu düşünüyorum ve bunun için de takımla idmanların öncesinde veya sonrasında mutlaka özel antrenmanlar yapıyorum. Trabzonspor'un birinci kalecisi olmak ve Milli Takım'a gelmek bana yetmiyor. Hep daha da iyisini yapabilirim diyerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum” dedi.

AVRUPA HERKESİN HAYALİ
“Kariyer planlamamı güne göre yapıyorum” diyen Uğurcan Çakır, sözlerini şöyle noktaladı: “Çünkü buralara çok hızlı geldim. Çok şükür şu anda Trabzonspor'da ve Milli Takım'dayım. Trabzonspor'da kendimi daha çok geliştirmek, formayı kaptırmamak en önemli önceliğim. Milli Takım'a da devamlı gelmek ve burada birinci kaleci olmak istiyorum. Yıllar neler gösterir bilmiyorum ama her futbolcunun hayali bir gün Avrupa'da futbol oynamaktır. Ben de inşallah Trabzonspor'da büyük başarılar yakalayıp Avrupa'ya gitmek isterim Olmazsa da her daim Trabzonspor'un ve Milli Takım'ın birinci kalecisi olmak için kendimi geliştirmeye devam ederim.”

Editör: Haber Merkezi