TRABZONSPOR EKONOMİK KRİZ YAŞIYOR

Bordo-Mavililer son yıllarda yabancı transferinde rekor kırarken, bu durum Muharrem Usta başkanlığı döneminde de zirveye doğru gidiyor. Ekonomik açıdan çıkmazlar yaşayan, personel maaşını öderken bile büyük zorluklar yaşanırken, elindeki futbolcuların parasını öderken adeta ecel terleri döken yönetim, çok sayıda yabancı kullanarak Türkiye Futbol Federasyonu’nu da zengin ediyor. Türkiye’de 2015-2016 sezonundan itibaren yürürlüğe giren 14 yabancı oyuncu uygulamasında yerli oyuncu kullanımı konusunda kulüpleri teşvik etmek için uygulanan kriter, kimsenin umurunda olmazken, bu da pahalıya patlıyor.

HER GELEN YABANCI YENİ BİR FATURA

TFF’nin uygulamasına göre 1’nci yabancı için 100 bin, ikinci yabancı için 200 bin, üçüncü yabancı için ise 300 bin lira katkı payı alınıyor. Dördüncü yabancıda katkı payı, 500 bin liraya çıkarken, beşinci yabancıda 700 bin, altıncı yabancıda 900 bin, yedinci yabancıda 1 milyon 200 bin, sekizinci yabancıda 1,5 milyon, dokuzuncu yabancıda 2 milyon, onuncu yabancıda 2 milyon 750 bin, on birinci yabancıda 3,5 milyon, on ikinci yabancıda 4 milyon 250 bin, on üçüncü yabancıda 5 milyon ve on dördüncü yabancıda da 6 milyon lirayı ödemek durumunda kalacak. Yabancı kalecide iki kat ücret ödenecek. Sayı her arttığında ise ekstra 1 milyon lira daha katkı payını TFF’ye ödemekten kaçamayacak.

USTA DÖNEMİNDE 14 YABANCI GELDİ

Yabancı oyuncu transferinde kulüplerine, futbolculara ve menajerlerine adeta bir servet ödenirken TFF’ye de verilen katkı payları kulüplerin belini büküyor. Trabzonspor, Muharrem Usta başkanlığı döneminde Rodallega, Medjani, Suk, Castillo, Onazi, Bero, Durica, Mas, Perreira, Akakpo, İbanez, Seydaev, Bongoda’yı alırken, N’doye ve Esteban’ da kadrosunda tuttu. Böylece sadece Usta döneminde 14 yabancının alınması kulübün kasasından yabancı oyuncu katkı payı olarak çıkan para 7 milyon lirayı bulmuş oldu. Bundan sonra da sürekli yabancı isimlerin gündeme gelmesi Usta ve ekibinin, kulübün zarara uğraması konusundaki duyarsızlığını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Karadenizde sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi