Trabzonspor’un Atiker Konyaspor maçındaki tek hedefi 3 puan almak ve Aytemiz Alanyaspor karşısında kaybedilen 2 puanı telafi etmek olacak. Bunun için de Teknik Direktör Ersun Yanal, hafta boyunca takıma özel çalışmalar yaptırdı. Yanal, rakip takımın özellikle ikinci yarıda kötü performans göstermesi, bunun sonucu olarak da Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın görevi bırakma aşamasına gelmesinin aslında dezavantaj olacağını düşünüyor. Bu noktada Atiker Konyaspor taraftarının, sahadaki futbolcu ile bütünleşerek, bu maçtan mutlak bir galibiyetle ayrılıp, kötü gidişlerine son vermeyi hedefleyeceği gerçeğinden hareketle, stratejisini temkinli ama golü düşünen bir oyun üzerine kuracak.

ORTA SAHADA TAKTİK FAULLER YAPIN

Teknik Direktör Ersun Yanal, Atiker Konyaspor’un iyi ve oturmuş bir takım olduğunu bildiği için özellikle orta alan ve kanatlarda yine etkili kademe anlayışını hayata geçirecek. Bu bölgelerde rakibe boş alan bırakılmayacak. Çalınan toplarla hızlı bir şekilde savunmanın arkasına deplase olacak sürpriz isimlerle birlikte gol arayacak. Yanal, rakibe orta alanda yoğun baskı uygulanmasını isterken, gerekirse sarı kartsız geçiştirilebilecek taktik fauller yapılması yönünde de futbolcularına talimat verdi. Ersun Yanal, orta alandaki futbolcuların da sık sık şut denemesi yapması, kanat organizasyonlarıyla geçen maçın gol kaçırma rekortmeni Hugd Rodallega’nın topla buluşturulması yönünde de talimatını verdi.

 ‘ERKEN GOL RAKİBİ ÇÖKERTEBİLİR’

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, deplasmanda oynayacaklarına dikkat çekerken de, erken atılabilecek bir golün rakibin tüm direncini kırabileceğini de bildiği için bu noktada yakalanacak fırsatların cömertçe harcanmamasını da istedi. Hafta boyunca özellikle gol yüzdesini artırma üzerine çalışmalar yaptıran Trabzonspor’un Teknik Direktörü Ersun Yanal, futbolcularına uyarıda bulunurken, “İkinci yarıda hayata geçirdiğimiz takım savunması özelliğimizi koruyarak, gol bölgelerine çabuk çıkıp, rakibi eksik yakalayıp, gol atarak işi bitirebiliriz. Sizden beklediğim 90 dakika boyunca bu oyun disiplini içinde oynamanız, söylediklerime harfiyen uymanızdır. Bunları yaparsanız kazanırız” dediği de dile getirildi.

sonnokta gazetesi / özel haber

Editör: Haber Merkezi