Trabzonspor, Atiker Konyaspor karşısında oyunu kendi alanında karşılayarak başladı. Bordo-Mavililer, hemen oyunun başlarında orta alan destekli geliştirilen bir atakta Rodallega ile golü bulunca bir anda oyunun dengeleri değişti. Artık kendi alanından çıkmaya başlayan Trabzonspor pas yüzdesini de arttırınca haliyle Konyaspor’un oyun sistemi değişkenlik gösterdi.

İlk 30 dakika içerisinde geliştirdiği ataklar sonucu 3-4 pozisyonu cömertçe harcayan Bordo-Mavililer, Nwakaeme’nin hatasından golü yiyince yine de oyundan kopmadan mücadele etti.

Gözle görülen bir olay vardı ki Trabzonspor son 5 maçtır defans bloğundaki handikaplarla karşı karşıya. İleri uçtaki futbolcular ise bunca pozisyon zenginliği içerisinde bir türlü gole ulaşamadı ve devamında yine bir pozisyon hatası ve toptan kaçan futbolcu derken ev sahibi takım 2-1’i yakalayarak büyük bir avatajla soyunma odasına gitti.

İlk yarının analizine bakıldığında bizler ne dersek diyelim sezonun son maçlarında ligdeki durumu iyi olan takımlarda kazanma arzusu, yardımlaşma ve mücadelelerde bir düşüş gözlemlenir. Daha doğrusu futbolcular takım oyunundan uzak, bireysel becerilerini sunma gayreti içerisinde olurlar. İkinci yarı maçı döndürme adına tüm Trabzonspor severleri beklediği, Trabzonspor’daki takım özgüvenin ortaya çıkmasıydı. O da ileri uçtaki oyuncuların her an gol atabileceği olgusudur. Bunun içinde defanstan çıktacak topların isabet oranları ve her ataktan sonraki geri dönüşlerin çabukluğu önem arz eder. Arzulu istekli bir oyun sahaya yansıtmak gerekir.

Haliyle Trabzonspor ikinci yarıya da sıkıntılı başladı. İkili mücadelelerde eksik kalması, rakibine baskı kuramayınca rakibini de hataya zorlayamadı. Baskı kuran takım değil de baskı yiyen takım görünümünde kendi kalesi önünde Konyaspor’un ataklarını karşılayan Trabzonspor’du.

Daha doğrusu defans bloğunu yerli yerinde hızlı çıkışlarla oyuna katkı sunamayınca bir de rakip orta alanı elinde tutunca dağınık bir görüntü içerisinde Trabzonspor atacağı gol sadece ve sadece karambollere kalmıştı. Ve o karambolde ‘VAR baba’ devreye girdi ve penaltıdan Sosa durumu 2- 2 yaptı.

Futbolda herşey var. Direklere takılan takımlar da var. Sonuç olarak yenemedik yenilmedik de.