Erdoğdu Anadolu Lisesi’nde Guatemala’da 2015 yılında düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası finalinde, Brezilya temsilcisini 2-1 yenerek şampiyonluk sevinci yaşadıktan sonra Trabzonspor altyapısından A takıma yükselen Yusuf Yazıcı, her geçen sezon performansının üstüne koyarak devam ediyor. Bordo-mavililerin Slovenya'da gerçekleştirdiği kampın en çalışkan isimlerinden biri olan yıldız oyuncu, hırsı ve gayretiyle de Teknik Direktör Ünal Karaman'ın en memnun olduğu oyuncuların başında geliyor.

Burak Yılmaz'dan sonra en çok gol atan isim olmuştu 
Trabzonspor'un Türk futboluna kazandırdığı önemli yeteneklerden biri olan Yusuf Yazıcı, bordo-mavili takımda geçtiğimiz sezon 23 golü bulunan Burak Yılmaz’ın ardından en fazla gol kaydeden ikinci oyuncu oldu.

Her sezon üstüne koyarak devam etti 
İlk olarak 2015-2016 sezonunda A takımda forma giyen genç oyuncu, 6 lig maçında 334 dakika sahada kalırken 2 gol kaydetmişti. 2016-2017 sezonunda 18 lig maçında bin 458 dakika görev yaptı, rakip fileleri 4 kez havalandırdı. Genç oyuncu, geçtiğimiz sezon ise ligin 34 haftasının 33’ünde forma giyerek 2 bin 477 dakika mücadele etti. Başarılı oyuncu 10 gol ile önceki iki sezonundan fazla gol atmayı başardı.

Dev kulüpleri peşine takmış durumda 
Trabzonspor'un son yıllarda altyapısında yetiştirdiği en önemli oyuncularından biri olan Yusuf Yazıcı'ya birçok Avrupa kulübü talip olmuş durumda. Bordo-mavili kulüp, yıldız oyuncusundan hem istifade etme hem de değerini daha da arttıracağı inancıyla şimdilik transfer tekliflerine kapısını kapatmış durumda.

Editör: Haber Merkezi