HERKES ÜZERİNE TİTRİYOR AMA!...

Yusuf Yazıcı…19 yaşını yeni tamamlayan, bıyıkları terlemeye başlamış bir Trabzon delikanlısı… Onu, Trabzonspor’da ilk kez Sadi Tekelioğlu kamuoyuna lanse etti. Tekelioğlu tarafından birkaç kupa ve ardından da lig maçlarında kendisine forma verildi. O da bu şansı iyi kullandı. Ancak Ersun Yanal geldikten sonra bir ara kenara atıldı. Fakat ilk yarının son bölümlerinde sahaya sürüldü. Özellikle Konyaspor kupa maçındaki futboluyla herkesi büyüledi. Daha sonra da şansını çok iyi kullandı. Mükemmel maçlar çıkardı. Bir anda herkesin gözdesi oldu. İsmi A Milli takım için geçmeye ve Fatih Terim tarafından izlenmeye başladı. Hatta ilk milli maç için kadroya çağrılabileceği konuşuldu.

 KISA SÜRE OYNADI ALKIŞLANDI

Ligin ikinci yarısında Mehmet Ekici’nin kadro dışı kalmasıyla birlikte de takımın en önemli değeri haline geldi. Bu süresin ardından herkes Yusuf Yazıcı’nın üzerine titremeye başlarken, geçmiş örnekler ve yıldızı parlayan gençlerin  girdiği girdap akıllara geldi. Devreye Ersun Yanal girdi. Tecrübeli teknik adam, 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında vitrine çıkardığı Barış Memiş’in yaşadığı gel-gitleri ve bugün kaybolan bir yıldız adayı olduğunu unutmadı. Genç oyuncu Yusuf Yazıcı’yı uyaran  Yanal,  yaşadığı tecrübeleri aktardı. Karşılaşabileceği tehlikelerden söz etti. Ersun Yanal, Yusuf Yazıcı’yı  uyarırken özetle şu ifadeleri kullandı:

 GENÇ OYUNCU DA SÖZ VERDİ

“Çok yeteneklisin. Gelecekte önemli bir oyuncu olabilirsin. Ancak futbolda yetenek ve zekadan daha önemli olan çalışmaktır. Disiplinli yaşamaktır. Eğer çalışmazsan, kendini geliştirmezsen, kaybolup gidersin. Barış Memiş de en az senin kadar yetenekliydi. Bugün futbol piyasasında böyle bir oyuncu yok. Çünkü yeteneklerine ve futbol zekasına rağmen, çalışmayı ve kendine işine vermeyi düşünmedi. Onun durumuna düşmemek için, çok çalışmalısın, özel yaşamasına dikkat etmeli , merdivenleri tek tek tırmanmalısın. Şartlar ne olursa olsun, küsmemelisin”. Yusuf Yazıcı da can kulağıyla dinlediği Ersun Yanal’a bu nasihatlerini kesinlikle kulak arkası etmeyeceğine ve uygulayacağına dair söz verdi.

Karadenizde sonnokta özel haber / Adnan SUNGUR

Editör: Haber Merkezi