Trabzon'da top oynamak, takım çalıştırmak doğrusu Türkiye'de yapılması istenen en zor iştir. Hele de bu, Trabzonspor başında bir Trabzon'lu ve bir Trabzonspor'lu kadar bu şehre ve Trabzonspor'u seven, buraya hizmet etmiş bir kişi olmayı ver. Ne yazık ki seni yerden yere vururlar. Bir zamanlar da Şenol GÜNEŞ'e taktınız. Buyurun Şenol'u şimdi görün. Eğer Trabzon'da olsa idi Şenol bu kategorileri görebilir miydi? Daha doğrusu siz ona buraları gösterir miydiniz? Elbette hayır.Ha, şimdi de Ünal KARAMAN'a ve Onur KIVRAK’a taktınız. Belki de birileri taktırdı, siz farkında olmadan. Sevgili hemşehrilerim. “Etmeyin,gitmeyin”. Yahu bırakın bu çocukların yakasını. Biraz arkalarında durun. Birileri Trabzonspor’un düzenini bozmak için habire ortalığı karıştırıyor, bilmeden bizler de ortak oluyoruz.Ünal KARAMAN bu şehrin göz bebeği,Trabzonspor için yıllarca, yiğitçe ter döktü.
Onur Kıvrak ise yönetici arkadaşların ifadelerine göre hiç bir gün maddiyatı ve başka bir şeyi problem yapmadan buralara geldi. Onur dün kendisinin de taktir edeceği gibi “Şapşalca” bir gol yemiştir, doğru. 60 yıllık futbol hayatım boyunca Dünya’nın en büyük kalecilerinin dahi kucağından top kaçırıp gol yediğine şahit oldum. Lütfen biraz vefalı olun. Bırakın, bu da bu üzüntülü tabloda Onur’un bir hatıratı olarak kalsın. Bizler ne fırtınalar atlattık. Hakeminden,Federasyonundan, ceza kurullarına kadar üzerimize geldiler ama bugün ayaktayız. Bizim maddiyat dahil artık Trabzonspor olarak en kritik günümüzde bu kulübün iki yiğit oyuncusu
Ünal KARAMAN ve Onur KIVRAK’a sahip çıkmak en ivedi görevimizdir. Onur en güzel yıllarını bu il ve bu forma için harcadı. Gazete manşetlerinde “TRABZONSPOR’UN ONUR’U VAR” diye az mı okudunuz, yazdınız.
Ne tez unuttunuz? Futbol nankör olabilir, ama biz insanlara bu sıfat hiç yakışmıyor. Bakın,diğer taraftan Ünal’ı eleştirirken, takımda oynayan ilk onbir de sahada yer alan dört tane 33-34 yaşında adam var. Bunları takım da zorunlu oynatıyor, yerine adam yok. Bırakın Ünal'ın yakasını ona destek ve arka çıkın. Ünal bizim kadar Trabzonlu bizden daha iyi Trabzonsporlu’dur. Bu şartlarda Trabzonspor'a artık kimse de gelmek istemez. Bu iş Ünal zaafı değil. Elbette oyun içinde bu streste hatalı adam değişilir, oyunun akışını gözden kaçırabilr.Bu ne biçim seyircilik ne biçim taraftarlık.Bilen, bilmeyen mağlubiyetin kızgınlığı ile bu iki yiğit delikanlıya saldırıp duruyor. Bir etrafınıza bakın, Türk futbol takımlarını, kulüpleri Okan, Bülent, İsmail, İbrahim vs gibi BJK,FB, GS ve F.TERİM yetiştirmeleri sarmış...
Bunları mı istiyorsunuz? Etmeyin gitmeyin.Ünal'ın ve Onur’un en büyük noksanı “Sizlerin sahip çıkmaya çalıştığınıza, sahip çıkmak olmak mı?” Biraz vefalı olun. ÜNAL ve ONUR bizden daha çok bu takımı seviyor, bana inanın.