Trabzon’u dışardan izleyenlerin intibası, büyüklük ile ölçülenemeyecek kadar fazla. Her türlü alt ve üst yapısı tamamlanmış, sorunları asgariye inmiş, yaşam standardını tamamlamış bir görünüm vermektedir.

Bu intibaların haklılığı ile bugün karşımızdaki manzara hiç de dışardan göründüğü gibi olmadığı gerçeği ile karşı karşıyayız.

Maalesef, saygınlığı ve tevazuu yüksek, bu ile yapılması gerekenler yapılmadığı gibi, öncelikleri bile fazla görüldüğü aşikârdır.

Geçmişte, siyasetin kurbanları arasında bulunan Trabzon’a katkı vermeye çalışan, özveri katmaya odaklanan herkes bu güzelliği özümseyen değerlerimiz arasındadır.

Gelinen noktada, yakın geçmişte hummalı bir çalışmaya giren, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Cumhur ittifakından açık destekli faaliyetlerini sürdürmektedir. Valiliği ile Belediyeciliği bir arada sürdürürken, Trabzon’a atanmasının isabetiyle, doğduğu şehre bir şeyler yapmaya çalıştığı gözlenmektedir.

İhmal edilen, ikinci ve üçüncü sıralara itilen bu ilin sorunları arasında ilk sırada kentleşme gelmektedir, bu bakış açısıyla imardaki “aşılamama” sorunu ve devam eden ihtiyaçlar.

Bu gözlem dâhilindedir. Tarihi yapıların restorasyonu, merkezin tam ortasında son derece atıl durumda olan 1 nolu Erdoğdu mahallesinin organize ile kentsel dönüşüm kapsamında konut ortamına dahil edilmesi, güney çevre yoluna ağırlık verilmesi, şehrin içerisinde bulunan kaldırımların, yayaların sağlıklı yürümelerine imkan sağlayacak şekilde oluşturulması, Trabzon'un genel vizyonuna ışık olacak, kültür ve sanat Merkezi’nin biran önce bu şehre kazandırılması ile birçok sosyal alanın kazanımının sağlanması.

Sonuç itibariyle, İktidar veya muhalefet vekilleri ile Trabzon’da görev üstlenen her kamu görevlisi, bu ile katkı sunmak mecburiyetindedir diye düşünüyorum.