Türk Milletinin tepki göstereceği durumların başında tehdit ediliyor algısı gelir. Türk Milleti senin bildiğin Ortadoğu Milletlerine benzemez, tehdit edenden kaçmaz aksine üzerine gider. Bunu bilmiyorsan danışmanlarını değiştir, bilgi kaynaklarını gözden geçir. Bir Milleti hatta henüz Milletleşememiş toplulukları bile tehdit etmeden önce karakterlerini öğren, mevcudiyetlerine yön veren kırılmaları ve bilinç  altlarına işleyerek psikolojik direnç noktaları geliştirmiş olan büyük başarı ve başarısızlıkları incele. Şimdilerde Türk Milletini tehdit ediyorsun ya, işte o milletin en azından yakın geçmişine bir bak. Yakın geçmiş diyorum çünkü binlerce yıllık tarihini incele desem topu topu ikiyüzelli yıllık geçmişi olan henüz Millet olamamış bir topluluğun başkanı olarak o muazzam derinliği aklın almaz, nöronların yanar. O yüzden yakın geçmişe bakman yeterli.

     “ Benim dediğim gibi yapmazsa Türkiye’yi mahvederim, ekonomisini bitiririm” diyorsun. Aslında laf aramızda Türkiyede halledilecek bir ekonomide kalmadı, kendini boşa yorma. Sizin McKinsey’e sorsan durumu sana net olarak anlatırdı. Fakirlikle tehdit ettiğin bu Millet uzun zamandır zaten hiç zengin olmadıki… Tehdit etmeden önce hiç olmazsa Türk Milletinin büyük çoğunluğunun ortalama gelirini ve ülkedeki açlık sınırını öğren sonra bu adamlar bu gelirle nasıl geçiniyorlar nasıl aç kalmıyorlar diye bir düşün, ondan sonra saçmala. Milletin kaybedeceği bir zenginliği kalmadı ki elinden almakla tehdit ediyorsun. Bizim Millet  daha birkaç kuşak öncesi senin temsil ettiğin zihniyete karşı verdiği ölüm kalım savaşında çekilen açlığı, yoksulluğu üzücü hikayelerle anlatır ama anlatırken de bir o kadar gurur duyar. Yani senin anlayacağın bizim Milletimiz kronik yoksul ama gururlu bir millettir, bu tür tehditlere aldırmaz. Başkomutanımız Atatürk’ün söylediği “konu vatansa gerisi teferruattır” sözünü zamanı gelince harekete geçmek için bilinç altında saklı tutar. Ama vatanı sadece Dolar ve temsil ettiği her tür materyal olarak gören sen ve senin gibi sömürgeci kapitalistler bunu anlayamaz. Anlamanız için sanıyorum o iman dolu göğüse bir defa daha toslayıp dağılmanız gerekecek.

       Bir yerde de “Kürtlere baktığınızda onlar Türkiye'nin doğal düşmanı. Bir tarihçi onların yüz yıllardır savaştığını söyledi.” diyorsun. O tarihçiye selamımı söyle, seni fena halde kandırıyor. Fırsat bulursa bizim tarafa veya korucu Kürt aşiretlerine bir uğrasın ona işin doğrusunu evire çevire anlatırız. Geçmişte feodal düzenin Kürt temsilcilerinin çıkardığı çatışmaları bütün Kürtlere maletmek, onları sorumlu tutmak sizlerin emperyal oyununuzun bir parçası. Sen bu kışkırtıcı propagandaları git siyasi Kürtçülere yap, bizim karnımız tok. Bizim  beraber kazandığımız başarıların yanında yaşanmış olumsuzlukların, ayrılıkların esamesi okunmaz. Yalnız yeri gelmişken sana bir konuda teşekkür edeceğim. Senin temsil ettiğin emperyal savaş ve sömürü güçleri tarafından uygulanan BOP sonucunda ülkeme gelen milyonlarca Suriyeliyi gördükten sonra Bu Millet Vanlı bir Kürt ile Trabzonlu bir Türk’ün ne kadar bir  olduğunu ve beraber olması gerektiğini gördü. Eskiden çok uzak olduklarını sanan insanlarımız sadece farklı mahallelerde oturan aynı Milletin insanları olduklarını fark ettiler.

     Senin bu kadar dengesiz olmanın tıbbi bir sebebinin olması gerektiğini düşünüyorum. Sorun kafana sürdüğün jöleden olabilir. Bizde de birkaç tane jöleli tip var onlarda aynı senin gibi dengesiz. Biz Türkiye’de onlara “jöleli” diyoruz. Madem sapıtacaksınız sürmeyin kardeşim şu jöleyi kafanıza. Kuş kadar beyniniz jöledeki kimyasalları tolere edemiyor demekki.