Ülkemizde Türkiye Gençlik Vakfı, topluma ve insanlığa değer katan bir gençlik için çalışmalarını sürdürüyor. Kuruluşunun amacında öz güveni yüksek, çalışkan, başarılı, yenilikçi, sorumluluk sahibi gençlerin yetiştirilmesi var.

Kısa adıyla TÜGVA, ülkesinin gelişimine katkı vermek için şuurlu gençlerin yetişmesini kendisine görev edinmiş.

Bu amaç doğrultusunda Trabzon’da da TÜGVA yönetimi gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

Hem de etkili bir şekilde. Yönetim kurulu üyeleri tamamen genç, dinamik ve seçilmiş isimlerden oluşuyor.

Hiçbir maddi çıkar gözetmeksizin sadece sağlam, ülkesini seven,  bilgili gençleri topluma kazandırabilmeleri tek dertleri.

Bu gençleri yetiştirirken aynı zamanda yönetim kurulu üyelerindeki kişiler, kendilerini de yeniliyor ve geliştiriyor.

Geçtiğimiz günlerde TÜGVA Trabzon İl Temsilcisi Osman Ergün sohbet etme imkanı buldum ve yönetim kurulu üyeleri ile tanıştım.

Vakıftaki arkadaşlar, kendini yetiştirmiş, kaliteli insanlardan oluşuyor.

Sayın Ergün ile arkadaşları vakfı bize tanıttı.

Vakfın içerisinde kütüphane ve ders çalışma odaları dikkatimi çekti.

Gayet nezih bir ortamda öğrenciler buraya gelerek kitap okuma, saatlerce ders çalışma imkanı bulabiliyorlar.

Başkan Ergün, vakfın amacını şöyle açıklıyor bize: “Amacımız okul içerisinde belli bir müfredat dahilinde öz değerlerimizi öğrencilerimize kazandırmak”

Vakıfta her hafta geniş katılımlı seminerler de yapılıyor. Seminerlerde güncel konular işleniyor. Bu seminerlere genellikler üniversitelerden akademisyenler katılıyor. Öğrenciler ile gençler akademisyenlerle birlikte karşılıklı fikir alış verişinde bulunabiliyor.

Bu durum gençlere de öz güven sağlıyor.

Bu arada TÜGVA Trabzon Temsilciliği, geçen yıl 10 öğrenciyi de ‘Genç Türkiye’ kongresine gönderdi. Orada ülkenin sorunlarıyla ilgili her ilden gelen liseli gençlerle birlikte toplantılar yaptılar. Çözüm önerileri geliştirdiler. Ve bu önerileri de Cumhurbaşkanlığına sundular.

Ek olarak TÜGVA Trabzon İl Temsilcisi Osman Ergün’e ve yönetim kurulundaki arkadaşlarına da ayrı bir parantez açmak isterim.

Ergün’ün yönetiminden önce TÜGVA’nın varlığından Trabzon bihaberdi diyebiliriz. Bırakın faaliyet yapmayı TÜGVA’nın ne olduğunu kimse bilmiyordu bile. Ergün, göreve geldikten sonra vakfın adını Trabzon’da herkese duyurdu. Özellikle sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek vakfın amacını anlattı.

STK başkanları, siyasiler, işadamları ile güzel ilişkiler kurdu.

Pasif durumda olan vakfı aktif hale getirmek için yönetim kurulu üyeleri ile gece gündüz çalıştı. Bir buçuk yıl gibi kısa süre içerisinde de bunda başarılı oldu.

Şunu da belirtmek isterim ki bilindiği üzere AK Parti Trabzon Gençlik Kolları’nın çiçeği burnunda Başkanı Sefa Küçükali de TÜGVA’nın yönetim kurulu üyelerindendi.

Bu durum TÜGVA’nın önemini ortaya koyuyor. Yalnız, her ne hikmetse Küçükali’nin başkanlığa atanması parti içerisinde bir takım çehreleri rahatsız etmiş durumda.

Sosyal medya hesabından Küçükali’nin atanmasına eleştirenler var. Ancak bu kısır çekişmeler partiye fayda değil zarar vermekten başka bir işe yaramaz.

Genel Merkez, sonuçta bu işlere karar veriyor. Zaten Küçükali’yi de Ankara’ya çağırdılar; yüz yüze görüştüler. Demek ki Genel Merkez, bir cevher gördü ki Küçükali’yi göreve getirdi.

Buradan da şu anlaşılıyor ki AK Parti artık sadece direklere bayrak asan değil, kendini her yönüyle geliştirmiş, proje üretip çözüm önerilerini sunabilen kendisini bilgi ile donatmış kaliteli gençleri görev başına getiriyor.