Türk Boksu son yıllarda irtifa kaybetmeye devam etmektedir. Bunun birkaç sebebi vardır. Öncelikle ve önemli sebeplerden bir tanesi illerde çalışan antrenörler tabir-i caiz ise, kafalarına göre ekoller oluşturup öyle sporcu yetiştirmeye çalışmaktadırlar. Bunun sonucu boks milli takımların oluşmasında illerden gelen sporcular Türkiye'yi uluslararası maçlarda temsil etmektedirler. Yanlış ve yetersiz yetiştirdiklerinden dolayı devamlı Türk Boksu uluslararası boks arenasında yerlerde sürüklenmektedirler.

***

Federasyon yetkililerine 40 senesini boks sporuna veren ,ve de yaklaşık 25 senesini milli takımların başında bulunan bir kişi olarak defalarca şifaen ve yazılı olarak önermeme rağmen bir karşılık görmedi. Önerim şu; Mevcut antrenörleri istisnasız senede en az 4 kez hizmet içi eğitime tabi tutup tek ekol etrafında birleştirip Türk Boks Milli Takımı'na bu ekollere uyarak sporcu vermelerini sağlamak. Neticesinde dünya devletleriyle biraz olsun yarışacak duruma Türkiye olarak gelinebilecektir.

Diğer önemli önerimde; boks antrenörlüğü 5 kademeden meydana gelmektedir. Herkesin bildiği gibi , ama nedense federasyon yetkilisi yanaşmadığı o antrenör kademelerine , bakıyorsunuz seçimlerde oy kaybetme kaygısıyla 1. 2. kademe antrenörler milli takımlarda antrenörlük yaptırılmaktadırlar.

***

Şu bir gerçektir ki 4. 5. kademedeki antrenörlük bilgileri, 1. 2. 3. kademedeki antrenörlerde olması mümkün değildir. Her kademenin kendine has bilgileri vardır. Örneğin lise 1 de okuyorsunuz 2. 3. sınıfın bilgilerini okumadan liseyi bitirebilir misiniz? Yani aradaki bilgisizlikleri kapatabilir misiniz? Böyle mantıksız, bilgisiz bir sistem oluşturuldu Türk boksuna.

Bu çarpıklık yetmiyormuş gibi boks federasyonu yetkilisine soralım ne iş yapıyorsa, kendi iş yerine işi bilmeyen bir kişiyi çalıştırır mısın? Cevabı aynen şöyle olacak asla. Neden?

Çünkü zarar ederim. Peki tekrar kendisine soruyorum il kulüp antrenörlerinden oy alabilmek 1. 2. 3. kademede dahi olmayan antrenörleri yani 4.5. kademedeki bilgilerden yoksun antrenörleri hangi mantıkla, hangi mantaliteyle milli takımların başına çalıştırıcı olarak vermektesiniz.

***

Özel iş yerleri işi bilmeyenler yürütemeyeceğini ve o işyerleri zarar edecekleri bilmemiz halde devlet bu milli takımların başında olan bilgisiz insanların yüzünden zarar etmiyor mu? Bu kadar başı boşluk denetimsiz bir uygulama olabilir mi? Sayın spor bakanına bu işe bir el atıp liyakat esasını getirmesini bir vatan borcu olduğunu hatırlatırım.